Subscribe:

Ads 468x60px

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Σιγά τ'αυγά!...

Η λιτότητα δεν αγγίζει τους βουλευτές...


Σχεδόν ανέπαφα παραμένουν τα εισοδήματα των Ελλήνων βουλευτών, όπως προκύπτει από τον προϋπολογισμό για το 2012. Συγκεκριμένα, για το 2012 προβλέπονται 35 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις, επιδόματα, έξοδα κίνησης κλπ, όταν το 2011 η αντίστοιχη πίστωση ήταν στα 36 εκατομμύρια ευρώ.

Παρά ταύτα, ο προϋπολογισμός 2012 είναι μειωμένος κατά 27 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με την περασμένη χρονιά, το οποίο σημαίνει ότι το συγκεκριμένο ποσό προκύπτει κυρίως από περικοπές, σε μισθούς υπαλλήλων, μισθωμάτων και εξοπλισμών.

Γαλλικά προάστια: το απαρτχάιντ της Republique


Μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω απ’ το Παρίσι, στα γαλλικά banlieue, η «Πόλη του Φωτός» βουλιάζει στο σκοτάδι. Ο περιφερειακός δρόμος αντί να ενώνει, χωρίζει τη γαλλική πρωτεύουσα. Υψώνει νοητά αλλά εντελώς άκαμπτα και απροσπέλαστα τείχη ανάμεσα στη πόλη των τουριστικών οδηγών και σ’ αυτή των σύγχρονων Αθλίων. Διαμορφώνει στην πατρίδα του Διαφωτισμού πολεοδομικά, φυλετικά, πολιτισμικά και ταξικά απαρτχάιντ και κλειδώνει στο εσωτερικό τους τους απόγονους της αποικιοκρατίας . Εδώ το χρώμα είναι πάντα γκρίζο σαν τα κτίρια που δε χωρούν στα νοσταλγικά καρτ ποστάλ και τις αφαιρετικές φωτογραφίες. Η μουσική δεν έχει καμία ρομαντική μελωδία παρά μόνο ένα σκληρό rap ρυθμό. Ο λόγος είναι κοφτός και βίαιος, όπως και τα βλέμματα κάτω απ’ τη μαντήλα. Εδώ το μοναδικό φως είναι αυτό της φωτιάς που άναψε πριν 6 χρόνια αλλά σιγοκαίει ακόμα. 

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ''ΦΩΤΙΑ'' (ΕΩΣ ΚΑΙ 40%) ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ!


ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ "ΧΟΡΗΓΟ" ΤΗ ΡΑΕ: ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΥΞΗΣΗ!

ΠΡΟΣΧΗΜΑ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ''ΚΟΥΡΣΟ'' ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!


Αυξήσεις - "φωτιά" στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος ετοιμάζεται να επιβάλει η ΔΕΗ με την κάλυψη και το φερετζέ της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).

Αυξήσεις - "φωτιά", οι οποίες θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε διακοπή ρεύματος από δεκάδες χιλιάδες επιπλέον νοικοκυριά!

Πρόσχημα για την αθλιότητα αυτή, που θα εξαθλιώσει μισθωτούς, συνταξιούχους και ανέργους, αποτελεί η αύξηση (;) του κόστους ηλεκτροπαραγωγής το οποίο επικαλείται η ΔΕΗ σύμφωνα με στοιχεία που έχει αποστείλει η πρώτη στη ΡΑΕ. Χαρακτηριστικό είναι πάντως πως τα στοιχεία αυτά δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα ενώ δεν αναφέρονται ούτε καν οι προσδιοριστικοί παράγοντες αύξησης του κόστους!

«Ευρωπαϊστές ενάντια στους κομμουνιστές»! Για τα συμφέροντα της χώρας….

Αναδημοσίευση από το αριστερό Blog


του Χρήστου Επαμ. Κυργιάκη*

 Τρία σε ένα. Νοικοκυρεμένα. Την είπε την αλήθεια ο Καρατζαφέρης. «Ξεχάστε τα τρία κόμματα. Δεν έχουν και μεγάλες διαφορές μεταξύ τους», είπε. Έθεσε και τη διαχωριστική γραμμή: «Ευρωπαϊστές ενάντια στους κομμουνιστές»!

Μπράβο Γιώργο (Παπανδρέου), μπράβο Αντώνη! Μπράβο και στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Δεν βρέθηκε ένας να απαντήσει στο σπεκουλάρισμα του Καρατζαφέρη. Μάλλον δεν προσβλήθηκε κανένας για να νιώσει την ανάγκη για κάτι τέτοιο.

Φουντώνουν τα σενάρια για «μικρότερη» Ευρωζώνη



Με την καπιταλιστική κρίση να βαθαίνει και τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος να αναδεικνύονται όλο και πιο έντονα, τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, ως εκπρόσωποι ανταγωνιζόμενων μερίδων της πλουτοκρατίας, επιδίδονται σε διαρκείς αντεγκλήσεις για τον τρόπο και το μέγεθος της ζημιάς που θα επωμιστούν στο πλαίσιο αντιμετώπισης της κρίσης.Στο ίδιο πλαίσιο, οι συζητήσεις και οι ζυμώσεις για το μέλλον της Ευρωζώνης και της ΕΕ φουντώνουν μπροστά και στις συνεδριάσεις του Γιούρογκρουπ και του ΕΚΟΦΙΝ στις 29 και 30 Νοέμβρη, στη συνάντηση Μέρκελ - Σαρκοζί που θα γίνει στο περιθώριο της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις 7 - 8 Δεκέμβρη και στη σύνοδο κορυφής στις 9 Δεκέμβρη.

Κάλεσμα της Συνέλευσης των χαλυβουργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας


 Εμείς οι 400 εργάτες της ελληνικής χαλυβουργίας απεργούμε σαν μια γροθιά για 16η μέρα και συνεχίζουμε. Πίσω δεν κάνουμε, διαλέξαμε τον δρόμο της τιμής και της αξιοπρέπειας, υπερασπίζουμε το ψωμί και το μέλλον των παιδιών μας.

Δεν γυρνάμε για δουλειά μέσα στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ. Απαιτούμε να επιστρέψουν στη δουλειά οι 34 απολυμένοι συνάδελφοί μας. Ο αγώνας μας, αφορά όλους τους εργαζόμενους. Η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας λειτουργεί σαν λαγός των βιομηχάνων. Είναι η πρώτη βιομηχανία στην Αττική που με εκβιασμό τις θέσεις εργασίας επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο, ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ωρομίσθιο, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Η μυθολογία για το Ευρώ και την ΕΕ καταρρέει μπροστά στα μάτια μας!

Ειδική έκδοση της Πρωτοβουλίας κατά του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Σε μια προσπάθεια η χούντα συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ να κάμψει την αντίσταση της κοινωνίας στο σχέδιο καταστροφής και πτώχευσης του λαού μας, επιχείρησε, παίζοντας με τη φωτιά, να κινδυνολογήσει πάνω στο ζήτημα της παραμονής ή της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Φυσικά, δεν τόλμησαν να θέσουν το ζήτημα σε δημοψήφισμα. Ήταν μόνο ένα πυροτέχνημα, επιστρατευμένο στη στημένη επιχείρηση επιβολής της κυβέρνησης αστικής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Η ‘’Πρωτοβουλία κατά του ευρώ και της ΕΕ’’, αποδέχεται τη πρόκληση, σε ένα θέμα που κάθε άλλο παρά έχει πει τη τελευταία του λέξη  ο λαός. Από την ίδρυση μας δεσμευτήκαμε να συμβάλλουμε σε ένα μεγάλο λαϊκό κίνημα ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στην ευρωζώνη και την ΕΕ. Ας συζητήσουμε λοιπόν για το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση συγκεκριμένα και με σαφή επιχειρήματα.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Εικόνες- Πολυτεχνείο 2011

από το real.gr

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Μήνυμα νέων αγώνων οι πορείες του Πολυτεχνείου




Η ιδιαίτερα μαζική συμμετοχή εργαζομένων και νεολαίας στις πορείες του Πολυτεχνείου στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα στέλνουν μήνυμα νέων αγώνων για την ανατροπή της άγριας επίθεσης, που προωθεί η συγκυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, σύμφωνα με τις αυστηρές επιταγές του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Παρά το κλίμα αστυνομοκρατίας και τρομοκρατίας, που προσπάθησε να επιβάλει η κυβέρνηση Παπαδήμου, με την προκλητική παράταξη χιλιάδων αστυνομικών, τους προληπτικούς ελέγχους και τη χρήση χημικών κατά των διαδηλωτών, το ασίγαστο πάθος του εργαζόμενου λαού και της ανυπότακτης νεολαίας δεν μπορεί να ανακοπεί. 

Η πάλη των εργαζομένων για την ανατροπή του κοινωνικού σφαγείου και της κυβέρνησης των τραπεζιτών θα κλιμακωθεί. Την ιστορία θα την γράψει ο μαχόμενος λαός και όχι τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα των εκπροσώπων του κεφαλαίου.

"Η χούντα συνεχίζεται... Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ;"

Από το blog ΚΟΣΝΕΡΒΟΚΟΥΤΙ


Στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας μεταβιβάστηκαν περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου




 Με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων μεταβιβάστηκαν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου.

Σ’ αυτά περιλαμβάνονται οι συμμετοχές του δημοσίου στις τράπεζες Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς, όπως και στον ΟΠΑΠ, τον ΟΛΠ, τον ΟΛΘ, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμια.

Μύλος με την απόφαση της 27ης Οκτωβρίου για το "κούρεμα"


ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ (IIF) ΖΗΤΟΥΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ (8%+) ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ!
Ήδη από τις πρώτες ώρες μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης στις 27 Οκτωβρίου, η Iskra είχε επισημάνει πως η "απόφαση" για κούρεμα δεν συνιστούσε "απόφαση" αλλά "επίκληση". Μια "επίκληση" των ηγετών της ευρωζώνης (βασικά της Μέρκελ) προς τους τραπεζίτες ώστε να "συναινέσουν" σε ένα "εθελοντικό" κούρεμα της τάξης του 50%

Φορολογικά στοιχεία 2010 (2009): αυξήθηκαν τα φορολογικά βάρη μισθωτών-συνταξιούχων και μειώθηκαν των επιχειρήσεων



Αυξήθηκε το 2009 η συμμετοχή των μισθωτών και των συνταξιούχων στα φορολογικά βάρη σε σχέση με το 2008, ενώ μειώθηκε αντίστοιχα η συμμετοχή των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιχειρήσεων.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, που αφορούν τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2009 και δηλώθηκαν το 2010 στην εφορία και το φόρο που καταβλήθηκε γι’ αυτά από τις διάφορες κατηγορίες φορολογούμενων, όπως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις. Πρόκειται για την περίοδο πριν ξεσπάσει σε όλο της το μέγεθος η κρίση στην Ελλάδα.
Έτσι το 2010 (για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2009) οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δήλωσαν εισόδημα που αντιστοιχεί στο 70,18% του συνολικού εισοδήματος. Το ποσοστό αυτό ήταν 68,23% το 2009. Ο φόρος που κατέβαλαν στην εφορία για τα εισοδήματα που δήλωσαν το 2010 αντιστοιχεί στο 55,54% του φόρου που κατέβαλαν όλοι οι φορολογούμενοι και ήταν αυξημένος σε σχέση με το 2009, όποτε το ποσοστό αυτό ήταν 52,59%.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες το 2010 δήλωσαν το 16,79% του συνολικού εισοδήματος, ενώ το 2009 είχαν δηλώσει το 17,25%. Παράλληλα, το 2010 οι ελεύθεροι επαγγελματίες κατέβαλαν φόρο 15,79% του συνολικού φόρου που καταβλήθηκε έναντι 16,62% που είχαν καταβάλει το 2009. Οι επιχειρήσεις το 2010 δήλωσαν το 13,03% του συνολικού εισοδήματος έναντι 14,52% το 2009, ενώ κατέβαλαν το 28,67% του συνολικού φόρου έναντι 30,79% το προηγούμενο έτος.

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

«Δεν είμαι παρά ένας τραπεζίτης που κάνει το έργο του Θεού»



Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Αυτές τις μέρες έχουν την τιμητική τους η «Τριμερής», η Μπίλντερμπεργκ και όλα εκείνα τα κλειστά «κλαμπ» των Ροκφέλερ, των Ρόντσιλντ και των ανά τη Γη κεφαλαιοκρατών.

«Κλαμπ» στα οποία συμμετέχουν κι απ' τα οποία ξεπηδούν διάφοροι «σωτήρες» χωρών, οι οποίοι αναλαμβάνουν κυβερνητικούς, πολιτικούς, επικοινωνιακούς θώκους, για να κάνουν τη δουλειά των «αφεντικών».

Μια δουλειά που κάποιες φορές φαίνεται να βρίσκονται σε αδυναμία να φέρουν σε πέρας οι κλασικοί εκπρόσωποι του πολιτικού προσωπικού της άρχουσας τάξης. Και τότε αναλαμβάνουν οι «τεχνοκράτες»...
 
«Μα δεν υπάρχει τίποτα το πρωτότυπο ή το μεμπτόν σε όλα αυτά», απαντούν οι «παπαγάλοι» των κυβερνητών του κόσμου.

Σχετικά με τους νεκρούς του Πολυτεχνείου (και τους άθλιους αρνητές τους)


Δεν προκαλεί έκπληξη, ούτε πρωτόγνωρο είναι για τους ακροδεξιούς κύκλους, παρότι ευαγγελίζονται την εγκληματική βία ως μέσο, να κατηγορούν ως "συκοφάντες" (και να "ανακαλύπτουν" συνομωσίες) όσους τους κατηγορούν για κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν (γιατί όταν ο λαϊκισμός γίνεται επιστήμη, δεν βοηθά η αποκάλυψη της ζωώδους εγκληματικής φυσιογνωμίας που προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τα θεωρητικά σχήματα της φυλής, του έθνους κλπ).

Με αυτήν την έννοια, η φιλολογία σχετικά με τον "μύθο (sic) των νεκρών του Πολυτεχνείου", πρόκειται για μια -τηρουμένων των αναλογιών κλίμακας- επανάληψη της τακτικής της άρνησης του ολοκαυτώματος από τους απανταχού γης φιλο-ναζί.

Γιγάντωση των ανισοτήτων σε παγκόσμια κλίμακα.




[...]
Ας δούμε λοιπόν καταρχήν αυτό το γράφημα, από την Credit Suisse:
Βλέπουμε λοιπόν ότι:
  • Το ανώτερο 0.5% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 38.5% του παγκόσμιου πλούτου.
  • Το 8.2% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 46.3% του παγκόσμιου πλούτου (δηλαδή συνδυαστικά το 8.7% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 84.8% του παγκόσμιου πλούτου).
  • Το 23.6% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 14.5% του παγκόσμιου πλούτου.
  • Το 67.6% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 3.3% του παγκόσμιου πλούτου.

Εκεί μας έχει φέρει ο καπιταλισμός - ή η "δημοκρατία", όπως προτιμούν να τον αποκαλούν οι υποστηρικτές του.

ΑΔΟΠΑΝΑ ΙΑΤΝΟΝΙΑΦ ΑΛΟ (όλα φαίνονται ανάποδα)


Quantcast
 

Χρήστος Επαμ. Κυργιάκης

Είναι αλήθεια πως με τη δημιουργία της κυβέρνησης συνεργασίας υπό την πρωθυπουργία του κυρίου Λουκά Παπαδήμου και, ειδικά, με τα όσα προηγήθηκαν της δημιουργίας της, όλα φαίνονται πλέον ανάποδα. Και εξηγώ:

 Ο κύριος Παπανδρέου, παραιτήθηκε χωρίς όμως ποτέ να το παραδεχθεί έστω και προφορικά!

Ο κύριος Σαμαράς, αποδέχθηκε τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας σε μια κυβέρνηση συνεργασίας εξακολουθώντας να ζητάει άμεσα εκλογές!
 
Ο κύριος Καρατζαφέρης, συμμετέχει στην κυβέρνηση συνεργασίας και εμφανίζεται σωματοφύλακας ενός σάπιου πολιτικού συστήματος όπως ο ίδιος το χαρακτήριζε πολύ πρόσφατα!

Στην άκρη του γκρεμού η Ευρωζώνη!



ΡΕΚΟΡ ΤΩΝ SPREADS ΚΑΙ ΤΩΝ CDS ΣΕ ΓΑΛΛΙΑ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ - ΙΤΑΛΙΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ!
ΕΠΙΑΣΕ Η ΠΑΤΟ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ!
ΣΕ ΥΦΕΣΗ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ - ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ!
Τον πυρήνα της ευρωζώνης χτυπάει πλέον η κρίση χρέους, καθώς χθες τα spreads και τα CDS σημείωσαν ρεκόρ από την εποχή εισαγωγής του ευρώ (1999) όχι μόνο σε χώρες της ευρωπεριφέρειας (Ιταλία - Ισπανία), αλλά και σε χώρες του "πυρήνα" όπως η Γαλλία, η Ολλανδία, η Αυστρία και το Βέλγιο!

Όλο και περισσότεροι αναλυτές μεταξύ των οποίων καί ο σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης Π. Μπόφινγκερ (βλέπε παρακάτω), κάνουν λόγο για συστημική κρίση στην ευρωζώνη ζητώντας από την ΕΚΤ να φτάσει στο σημείο να τυπώνει χρήμα!

Η δουλεία γυναικών και παιδιών θερίζει στη Γερμανία


«Η καταναγκαστική εργασία είναι η δουλεία που επέστρεψε έπειτα από δύο αιώνες στην Ευρώπη. Το δουλεμπόριο εκτείνεται, παγιδεύει άτομα και η εκμετάλλευση της φτηνής εργατικής δύναμης στην οικοδομή, στη γεωργία, στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις είναι ανηλεής, ακόμα και στη Γερμανία».
Οι ανατροπές που «επεξεργάζονται» να καθιερώσουν η κ. Μέρκελ και οι λοιποί Ευρωπαίοι ηγέτες αποκαλύφθηκαν το Σάββατο, στην Αθήνα, από το βήμα της ημερίδας που διοργάνωσαν το Κέντρο Ερευνας Γυναικείων Θεμάτων, το Ινστιτούτο Ισότητας και η Εύξεινη Πόλη με θέμα: «Trafficking - παράνομη διακίνηση και καταναγκαστική εργασία γυναικών και παιδιών».
Συμμετείχαν εκπρόσωποι γυναικείων και εργατικών φορέων και σωματείων από Ελλάδα, Γερμανία, Βρετανία, Τουρκία και Λιθουανία.
Η Ζεχρά Αγιλντίζ, από την Ομοσπονδία Μεταναστριών Γερμανίας, δήλωσε πως «σήμερα υπάρχουν 1.000.000 διαθέσιμοι μετανάστες στα Γραφεία Ενοικίασης Εργαζομένων που δουλεύουν και αμείβονται με 1 ευρώ τη μέρα! Οι επιχειρήσεις καταφεύγουν στα συγκεκριμένα Γραφεία ώστε να ρίξουν τα κόστη. Ο τρόπος λειτουργίας των συγκεκριμένων γραφείων θεσμοθετήθηκε διά νόμου το 2005, που ψηφίστηκε από Σοσιαλιστές και Πράσινους.
»Πρώτα χρησιμοποιήθηκαν οι Ανατολικογερμανοί. Σήμερα τους διαδέχονται οι μετανάστες/τριες. Καταπατούνται τα δικαιώματα της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Εργατικής νομοθεσίας, ώστε να παρθούν πίσω όλα τα εργασιακά τους κεκτημένα.
2 βδομάδες δωρεάν
Οι μετανάστες στα Γραφεία Ενοικίασης εργαζομένων εργάζονται 1-2 εβδομάδες υπέρ του εργοδότη χωρίς αμοιβή, με την υπόσχεση να αποκτήσουν νόμιμη εργασία. Εξ αυτών 2 στους 10 "κερδίζουν" τη δουλειά, ενώ τα Συνδικάτα αδυνατούν να επέμβουν.
Σε τομείς όπως η γεωργία, στη Γερμανία, όπως και στην Ελλάδα αγγίζει τα όρια της δουλείας, αφού αμείβονται με 3 ευρώ ημερησίως. Στον ξενοδοχειακό τομέα, τον καθαρισμό έχουν οι Εταιρείες Ενοικιαζόμενων. Αμείβουν με 2 ευρώ τον καθαρισμό των δωματίων. Στην Opel έχει παγιωθεί ο μισθός των 650 ευρώ χωρίς δικαιώματα.
»Δύο εκατομμύρια παιδιά είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ λειτουργούν Ιδρύματα Αστέγων και άνθρωποι τρώνε από σκουπίδια».
Μ. ΠΙΝΗ

Η έξοδος από το ευρώ μπορεί να είναι μια καλή αρχή…

 Δημοσιεύτηκε: Επίκαιρα, 10.11.11
Του Λεωνίδα Βατικιώτη
Την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, αργά ή γρήγορα, έδειξαν με συντονισμένες κινήσεις τους οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας, την προηγούμενη εβδομάδα, ως αντίδραση στην πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου να εξαγγείλει δημοψήφισμα. Η ανακοίνωση του Παπανδρέου, που ξεχείλιζε ιδιοτελών σκοπιμοτήτων καθώς στο βωμό της προσωπικής πολιτικής του επιβίωσης επέλεξε να θυσιάσει την συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου, εξόργισε την ντε φάκτο ηγεσία της ΕΕ καθώς ούτε ενήμερη ήταν ούτε συμφωνούσε να τεθεί εκ νέου υπό συζήτηση η «χρυσή τομή» που βρέθηκε με τους τραπεζίτες κατόπιν μαραθώνιων πολυμερών και διμερών διαπραγματεύσεων. Η οργή των ηγετών της ΕΕ απέναντι στα κουτοπόνηρα παιχνίδια του Παπανδρέου (δηλωτική της αποστροφής τους σε οποιαδήποτε μορφή έκφρασης της λαϊκής βούλησης, πολλώ δε μάλλον που η συγκεκριμένη συμφωνία απορρίπτεται από την πλειοψηφία των Ελλήνων, όπως έδειξαν πορίσματα δημοσκοπήσεων) αποτέλεσε καθώς φάνηκε την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Έτσι η μια δήλωση υποδεχόταν την άλλη με κοινό παρανομαστή πως ο χρόνος της Ελλάδας στην ευρωζώνη πλησιάζει στην λήξη του.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΣΑΠΙΖΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΜΕ ΥΦΕΣΗ 5,2% ΣΤΟ Γ' ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2011!

ΣΤΟ "ΟΥΡΑΝΟ" Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ 20%!!!

ΚΡΑΧ (-3,6%) ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

ΙΔΟΥ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ Η ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩ!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛ.ΣΤΑΤ. ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!

Συνεχίζεται η αποσύνθεση του "πτώματος" της ελληνικής οικονομίας, καθώς η μνημονιακή ύφεση έτρεξε με "ιλιγγιώδεις" ρυθμούς της τάξης του 5,2% (σταθερές τιμές - μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία), κατά το γ' τρίμηνο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε σήμερα η ΕΛΛ.ΣΤΑΤ. Σωρευτικά, κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2011, η ύφεση έχει φτάσει το καταθλιπτικό 6,94% (α' τρίμηνο: 8,3% και β' τρίμηνο 7,4%).

Το αποκαλυπτικό άρθρο του Marc Roche στη Le Monde

Goldman Sachs, ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του Μάριο Ντράγκι, του Μάριο Μόντι και του Λουκά Παπαδήμου
Τι κοινό έχουν ο Μάριο Ντράγκι, ο Μάριο Μόντι και ο Λουκάς Παπαδήμος ; Ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο διορισμένος Ιταλός πρόεδρος και ο νέος έλληνας πρωθυπουργός ανήκουν, σε διαφορετικό βαθμό ο καθένας στην ευρωπαϊκή «κυβέρνηση Sachs». Η αμερικάνικη επενδυτική τράπεζα έχει πράγματι υφάνει στην Ευρώπη, εδώ και πολύ καιρό, ένα μοναδικό δίκτυο επιρροής χάρη σ’ένα πυκνό πλέγμα σχέσεων, φανερών ή υπόγειων.
Σε κάθε θεσμό χρειάζεται και μια ιεραρχία. Το πρώτο βραβείο ανήκει λοιπόν στο Μάριο Ντράγκι, αντιπρόεδρο της Goldman Sachs στην Ευρώπη την περίοδο 2002-2005.

Στην αυλή μας φύτρωσε μαύρος μαϊντανός...

Η συμμετοχή της ακροδεξιάς (του λαικιστικο-εθνικιστικού ΛΑΟΣ στη νέα -εξόχως παράνομη και πραξικοπηματική- κυβέρνηση δεν πρέπει ουδόλως να υποτιμηθεί, ειδικά στην τρέχουσα συγκυρία όξυνσης της πολιτικο-κοινωνικής αντιπαράθεσης.

Με μια πρώτη ματιά φαντάζει παράλογη αυτή η επιλογή καθώς από τη μια η κυβέρνηση αυτή, δεδομένης της ατζέντας που θα κληθεί να διεκπεραιώσει,  το τελευταίο που χρειάζεται στο μαλακό της υπογάστριο είναι η γκρίνια, οι πομπώδεις θεατρινισμοί και οι "ρυθμιστικοί" εκβιασμοί του υπερκενόδοξου Καρατζαφέρη και του παραληρούντος συρφετού που ορίζει και από την άλλη η παρουσία και συμμετοχή του ΛΑΟΣ δεν προσδίδει καμία σημαντική επιπλέον "ευρύτητα" ή "κοινωνική αντιπροσωπευτικότητα" έστω και στρεβλα εννοούμενη στο σχήμα. Αν ήθελαν να έχουν εκπροσώπηση στη νέα κυβέρνηση όλων ανεξαιρέτως των συντεταγμένων με το μνημόνιο δυνάμεων, θα είχαν βρει και μια κυβερνητική γωνίτσα για την κόρη του Μητσοτάκη. Με μια πρόχειρη ανάγνωση λοιπόν, είναι "δίχως κέρδος κέρατα" για την κυβέρνηση-ομάδα κρουσης του Παπαδήμου, του οποίου το τεχνοκρατικό προφιλ διόλου ταιριάζει με την ακραία πολιτική ατζέντα, τις μπουρδολογίες και το "μπρίο" του ΛΑΟΣ.

ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ;
Η απάντηση είναι μάλλον απλή.

147 ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ 40% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ


Κυρίαρχοι της παγκόσμιας οικονομίας
 
Η τεραστίων διαστάσεων συγκέντρωση κεφαλαίου ως συνάρτηση και της συγχώνευσης των βιομηχανικών και τραπεζικών μονοπωλίων αποτυπώνεται στα αποτελέσματα μιας πρόσφατης ανάλυσης του Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Ελβετίας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ανάλυσης, μια ομάδα 147 πολυεθνικών μονοπωλίων ελέγχει το 40% του συνολικού πλούτου ενός δικτύου 37 εκατομμυρίων επιχειρήσεων απ' όλο τον κόσμο!

ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ του Ινστιτούτου δημιούργησαν μια βάση δεδομένων 37.000.000 επιχειρήσεων, των μεγαλύτερων, απ' όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια, αναλύοντας τη μετοχική τους σύνθεση και το ρόλο τους στην οικονομική δραστηριότητα ξεχώρισαν 43.060 πολυεθνικά μονοπώλια, με στόχο να εξετάσουν τις μεταξύ τους σχέσεις ιδιοκτησίας.

How economic inequality harms societies

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Προκήρυξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την εξέγερση του Πολυτεχνείου




Πολιτική Εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Τετάρτη 16 Νοέμβρη, 6.30 μ.μ., αμφιθ. ΜΑΧ, Πολυτεχνείο

Προσυγκέντρωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 17 Νοέμβρη, ώρα 2.00, Πλ. Κλαυθμώνος

ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ:
- Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ
- Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΦΑΓΕΙΟ ΕΕ-ΔΝΤ

Εργαζόμενες/οι, νέοι κα νέες

Η κυβέρνηση Παπανδρέου έπεσε από τα απανωτά κύματα εργατικών - λαϊκών αγώνων, με τελευταίο τις μεγαλειώδεις απεργίες και διαδηλώσεις στις 18-19 Οκτώβρη και την οργισμένη 28η Οκτώβρη. Δύο χρόνια τώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι σύμμαχοί της δεν κατάφεραν, παρά τον εκβιασμό της χρεοκοπίας, την ιδεολογική τρομοκρατία των καναλιών, τη βία των ΜΑΤ και των χημικών, να λυγίσουν τους εργαζόμενους και το λαό. Η ανάπτυξη των αγώνων και το βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης, που χτυπάει πια την καρδιά της ευρωζώνης, δημιούργησαν μια τέτοια ανοιχτή πολιτική κρίση, που για να την αντιμετωπίσουν τα κόμματα του κεφαλαίου, η ΕΕ και το ΔΝΤ, προχώρησαν πραξικοπηματικά στην «κυβέρνηση εθνικής ενότητας» με επικεφαλής έναν τραπεζίτη της ΕΚΤ. Μια κυβέρνηση ακόμα πιο αδύναμη πολιτικά να επιβάλλει τα βάρβαρα μέτρα της.

Η ΝΕΑ "ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ" ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ 

Η κυβέρνηση των τραπεζιτών και της Τρόικα δημιουργήθηκε για να εξασφαλίσει την εφαρμογή του Μνημονίου 1, του Μεσοπρόθεσμου και του αντεργατικού Πολυνομοσχεδίου. Να υπερασπίσει το ευρώ και την «ευρωπαϊκή προοπτική». Να επιβάλλει την επαίσχυντη συμφωνία της 26ης Οκτώβρη και να «διαχειριστεί» το Μνημόνιο 2 που τη συνοδεύει. Είναι κυβέρνηση πολέμου και χρεοκοπίας ενάντια στον εχθρό λαό. Πρέπει άμεσα να ανατραπεί! Με ένα νέο γύρο αγώνων, απεργιών, καταλήψεων, να μην αφήσουμε στιγμή περιθώριο να εφαρμόσει τα άγρια μέτρα της!

Νομικό Εγχειρίδιο για τη ΔΕΗ



μικρό εγχειρίδιο
για τη νομική αντιμετώπιση
καυτών ενεργειακών ζητημάτων
[έκδοση 1.0.1 / 11 Νοεμβρίου 2011]



ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ


1. Για να μην παρεξηγιόμαστε
2. Απαντώντας σε βασικά ερωτήματα:
α. Ποια είναι η σχέση μας με τη ΔΕΗ και τι δικαιώματα έχει απέναντί μας;
β. Μπορώ να εμποδίσω τον ΔΕΗτζή που έρχεται να πάρει την ένδειξη του μετρητή ή να κόψει το ρεύμα;
γ. Τι ισχύει για το ειδικό τέλος ακινήτων;
δ. Μπορώ να πάω στη ΔΕΗ και να ζητήσω να πληρώσω μόνο την αξία του ρεύματος ή να καταβάλω κάποιο ποσό με επιφύλαξη;
ε. Ισχύει ότι αν πληρώσω το λογαριασμό μέσω τραπεζικού ΑΤΜ, μπορώ να μην καταβάλω το ποσό που αντιστοιχεί στο χαράτσι και στα υπόλοιπα τέλη;
στ. Είναι αλήθεια ότι όσο η οφειλή μου προς της ΔΕΗ είναι κάτω από 5.000 ευρώ, δεν έχω κίνδυνο ποινικής δίωξης;
3. Αναζητώντας την ελεύθερη πρόσβαση στο ρεύμα
α. Μπαλαντέζα: Η πρώτη κίνηση αλληλεγγύης
β. Η επανασύνδεση του μετρητή
γ. Η απευθείας σύνδεση στο δίκτυο
δ. Το “πείραγμα” του μετρητή
ε. Σημειώσεις για το άνοιγμα της “χελώνας”
4. Κατακλείδα
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1. Για να μην παρεξηγιόμαστε
Στις γραμμές που ακολουθούν μην περιμένετε να βρείτε κάποιο έξυπνο τερτίπι για να ξεγελάσετε τη ΔΕΗ, ούτε κάποιο μαγικό κόλπο που θα σας απαλλάξει από την υποχρέωση πληρωμής χωρίς συνέπειες. Τέτοια πράγματα δεν υπάρχουν, παρά μόνο σε γνωστά παραμύθια ύποπτης πολιτικής προέλευσης, με πριγκιπόπουλα που αγαπάνε το λαό τους και μαγικές φασολιές που καθαρίζουν για πάρτη μας ενώ εμείς αράζουμε στον καναπέ μας.
Αντιθέτως, αυτό που θα βρείτε στο φυλλάδιο αυτό είναι κάποιες (χρήσιμες ελπίζουμε) πληροφορίες για το νομικό καθεστώς που διέπει τη σχέση μας με τη ΔΕΗ και για το πώς αντιμετωπίζεται μέχρι σήμερα από το νομικό οπλοστάσιο του κράτους το ζήτημα της “αυθαίρετης” επανασύνδεσης του ρεύματος. Πληροφορίες δηλαδή που ενδεχομένως να σας βοηθήσουν στην οργάνωση του αγώνα για την πρόσβαση στην ενέργεια στην πολυκατοικία σας ή στη γειτονιά σας. Ενός αγώνα που στις μέρες μας γίνεται όλο και πιο επιτακτικός, καθώς το απίστευτα υψηλό κόστος της ενέργειας σε συνδυασμό με τον εκβιαστικό μηχανισμό είσπραξης νέων φόρων μέσω της ΔΕΗ, απειλεί να βυθίσει χιλιάδες κατοικίες στο σκοτάδι.

Κάλεσμα αλληλεγγύης και αντίστασης από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Πηγή:Red NoteBook

 Το βάρβαρo και αντικοινωνικό αυτό νόμο που χρησιμοποιεί το αγαθό του ηλεκτρισμού ως μοχλό εκβιασμού θα τον ακυρώσουμε στην πράξη   Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ως ένα έντονα πολιτικοποιημένο ταξικό συνδικάτο με κουλτούρα κοινωνίας και όχι λογική συντεχνίας, όπως θέλουν να εμφανίζουν τον κάθε συνδικαλιστή και το κάθε συνδικάτο τα συμφέροντα του τόπου, ξεκαθαρίζει προς την κυβέρνηση του συστήματος εξουσίας που επιβλήθηκε, παρά τη θέληση του λαού, πως οποιαδήποτε κίνηση για πώληση λιγνιτικών μονάδων της επιχείρησης προς τους ιδιώτες θα σημάνει πόλεμο. Μια τέτοια απόφαση δεν έχει να προσφέρει τίποτα απολύτως στον τόπο και στον άνεργο, γιατί δεν πρόκειται για επένδυση, δεν πρόκειται για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά για «αρπαχτή» σε βάρος του Δημοσίου (αφού το μόνο που θα γίνει θα είναι μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων που φτιάχτηκαν με το υστέρημα του Ελληνικού λαού μέσα σε δεκαετίες αντί πινακίου φακής στους κρατικοδίαιτους ψευτοεπενδυτές). Σήμερα, με κάθε σοβαρότητα για πολλοστή φορά προειδοποιούμε και πάλι τη νέα κυβέρνηση των συμφερόντων του τόπου αλλά και τη Διοίκηση της ΔΕΗ να μην δώσει εντολή διακοπής ρεύματος σε κανένα φτωχό άνεργο, μικροσυνταξιούχο ή μεροκαματιάρη επειδή δεν μπόρεσε να πληρώσει το κατάπτυστο και αντικοινωνικό χαράτσι.

ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ: To αγγλικό δίκαιο καίει τη “σωτηρία”

COLPO GROSSO ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ
  ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ: To αγγλικό δίκαιο καίει τη “σωτηρία”
Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου, από τον "Κόσμο του Επενδυτή"

(ξεχωριστή αξία έχει στο σχόλιο από το blog ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ :
"έχει σημασία η πηγή, για να δούμε ότι ακόμα και [κάποιοι]
αναλυτές της άρχουσας τάξης καταννοούν το τι γίνεται
και το γράφουν επωνύμως - ο Κωνσταντακόπουλος παραδέχεται,
έστω και με "βαριά καρδιά" ότι χρειάζεται να κάνουμε
ότι έκαναν οι Αμερικάνοι στον πόλεμο
της ανεξαρτησίας ή οι Μπολσεβίκοι!")

Γιατί Βρυξέλλες, Βερολίνο και Παρίσι λύσσαξαν να μη γίνουν εκλογές; Γιατί θέλουν γραπτές εγγυήσεις από τον Σαμαρά και γιατί περιορίστηκαν στις προφορικές όταν δεν τις έδωσε; Γιατί επιμένουν τόσο πολύ στη γρήγορη ανάληψη νέων δεσμεύσεων από τη Βουλή; Γιατί Τράπεζες και Κομισιόν υπερβαίνουν κάθε εσκαμμένο στις σχέσεις με μέλος της ΕΕ, πότε απευθύνοντας ωμά τελεσίγραφα και πότε επιβάλλοντας κυβέρνηση ή περίπου διορίζοντας Πρωθυπουργό; Εξηγούνται όλα από την οργή για τον Παπανδρέου; Τέτοια ομοβροντία ωμότατων πιέσεων ασκήθηκαν μόνο στην περίπτωση του δημοψηφίσματος για το Σχέδιο Ανάν, όταν παιζόταν η ύπαρξη κυρίαρχου κράτους στην Κύπρο και τα δικά τους δικαιώματα στο νησί. Ακούμε καθημερινά τις φοβερές καταστροφές που θα πάθουμε αν δεν εφαρμοστεί η 26η Οκτωβρίου. Κανείς δεν μας εξηγεί όμως σε τι αποβλέπουν, ή τι φοβούνται, όσοι ασκούν τις τρομερές πιέσεις. Απλώς νευρίασαν ή περιμένουν στ’ αλήθεια να σώσουν την Ελλάδα και την Ευρώπη, με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής που, όπως και οι προηγούμενες, μόνο ειρωνεία προκαλούν στις εφημερίδες τους και τις αγορές; Ακόμη κι ένας σύμβουλος του Σόιμπλε βγήκε την επόμενη μέρα και δήλωσε ότι η συμφωνία δεν θα περπατήσει, θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερο κούρεμα!

Έξοδος από το ευρώ και αθέτηση πληρωμών. Μια δύσκολη αλλά εφικτή λύση.


του Λεωνίδα Βατικιώτη

«Είναι εμφανές ότι η αθέτηση πληρωμών με ευθύνη του οφειλέτη και η έξοδος από την ΟΝΕ δεν αποτελούν εύκολες επιλογές για την Ελλάδα ή οποιαδήποτε άλλη χώρα της περιφέρειας. Αλλά, ποιες άλλες εναλλακτικές δυνατότητες προσφέρονται σε αυτή τη συγκυρία στις χώρες της περιφέρειας; Παγιδευμένες στην ευρωζώνη απειλούνται με συνεχή λιτότητα, χαμηλή ανταγωνιστικότητα, υψηλή ανεργία, αυξανόμενες κοινωνικές εντάσεις και απώλεια εθνικής ανεξαρτησίας. Εξ ίσου σημαντικό, το δημοκρατικό τους πολίτευμα είναι πιθανό να πληγεί καθώς η διαδικασία λήψης αποφάσεων θα μεταφερθεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και άλλα μη εκλεγμένα όργανα της ΕΕ. Η προοπτική για την περιφέρεια είναι οικονομική, κοινωνική και πολιτική συρρίκνωση για το προσεχές μέλλον. Αυτό είναι το αντίτιμο που θα πρέπει να πληρώσουν οι πιο αδύναμες οικονομίες για να παραμείνουν εντός ενός νέου διεθνούς αποθεματικού νομίσματος σχεδιασμένου να υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων.

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Κάτω η νέα εθνικο- σοσιαλιστική κυβέρνηση



Πρώτη φορά δεν επιτρέπεται να παραχωρηθεί ούτε λεπτό ανοχής απέναντι στη νέα κυβέρνηση, όχι μόνον από τους πολιτικοποιημένους αριστερούς πολίτες, αλλά ακόμη από κάθε στοιχειωδώς ορθολογικά σκεπτόμενο άνθρωπο ο οποίος έχει υποστεί τις συνέπειες της πολιτικής που αυτή η κυβέρνηση θα συνεχίσει και θα εντείνει.

Ετσι λοιπόν η σύνθεση της νέας κυβέρνησης μικρή σημασία έχει για το μέλλον του λαού μας. Αυτός θα είναι στο ίδιο έργο θεατής. Και αυτό θα συμβεί διότι αυτή η κυβέρνηση:

FAB 5 (επιτέλους κάποιος ήρθε να μας σώσει!...)


F(ar-right) A(nti-communist) B(rothers) 5

Μόνο αυτοί ξέρουν να μεταμορφώνουν μια χώρα .... στην τέλεια χώρα. Επεμβαίνοντας ο καθένας στο δικό του τομέα, διαμορφώνουν στιλ, φιλοσοφία, lifestyle, συνήθειες, αισθητική, άποψη και δημιουργούν ένα σύγχρονο, σοφιστικέ έθνος που κάθε πολίτης θα ήθελε στη ζωή του.*


* Παράφραση από το 
δελτίο τύπου του ΑΝΤ1
για την εκπομπή FAB5.
(σημ. άλλαξα μόνο 3 λέξεις)

O Αγών του υπουργού Μάκη Βορίδη

Επειδή η ακροδεξιά στην Ελλάδα είναι συνδεδεμένη με τις μελανότερες σελίδες της ιστορίας, προκειμένου να αναδειχθεί σε υπολογίσιμη δύναμη οι εκπρόσωποι της ακολούθησαν 2 τακτικές με την αρωγή -φυσικά- των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης:
  1. Προσπάθησαν να αποποιηθούν την ταμπέλα του “ακροδεξιού” ώστε να συγκαλύψουν ή να εξωραϊσουν τη σκοτεινή πλευρά των πολιτικών θέσεων τους, λαϊκίζοντας συστηματικά, χρησιμοποιώντας την απλοϊκή ρητορική της “κοινής λογικής” και καπηλεύοντας τον Ελληνικό πατριωτισμό του “όταν-εμείς-χτίζαμε-Παρθενώνες-εσείς-τρώγατε-βελανίδια”.
  2. Αξιοποίησαν τεχνιέντως την κοινωνική ανασφάλεια που προκλήθηκε την περίοδο των “ισχνών αγελάδων”, ποντάροντας στην ξενοφοβία για να αποσπάσουν ψήφους.

    φωτο απο JungleReport

    Ο Μάκης Βορίδης συγκεκριμένα, ανέλαβε (κατόπιν Μιχαλολιάκου και μέχρι το 1990) Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας της ΕΠΕΝ, του κόμματος που αποσκοπούσε να συγκεντρώσει τους νοσταλγούς των Απριλιανών (κατόπιν αποτυχίας των ΕΔΕ και “Εθνικής Παράταξης”) με ιδρυτή τον έγκλειστο στη φυλακή επικεφαλής της Χούντας των Συνταγματαρχών, Γεώργιο Παπαδόπουλο. Το Μάρτιο του ’85 διαγράφεται απο το φοιτητικό σύλλογο της Νομικής για φασιστική δράση. Δύο μήνες αργότερα κρατώντας ενα αυτοσχέδιο τσεκούρι συμμετέχει μαζί με άλλα μέλη της ΕΠΕΝ σε επίθεση εναντίον διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την “αστυνόμευση των Εξαρχείων και αστυνομική βία“. Το όνομα του φιγουράρει στο εξώφυλλο των ΝΕΩΝ της 13ης Μαίου 1985, με λεζάντα “Ωρα 10:45 – Επίθεση Φασιστών”.
    Ένα χρόνο αργότερα η ΕΦΕΕ υποβάλει μήνυση εναντίον του για την αιματηρή επιδρομή ΕΠΕΝιτών σε φοιτητές της Νομικής με στιλέτα και λοστούς τον Απρίλιο του ’86, γεγονός που κατείγγειλαν σε ανακοινώσεις τους όλες οι φοιτητικές παρατάξεις, συμπεριλαμβανομένης της ΔΑΠ.
    Το 1994 λαβαίνει μέρος το ιδρυτικό συνέδριο του “Ελληνικού Μετωπου” , κόμμα με ιδεολογική βάση στον ελληνικό εθνικισμό, απο στελέχη του ευρύτερου ακροδεξιού χώρου όπως ΕΝΕΚ, ΕΠΕΝ, Ελληνική Δύναμη κλπ. Μετά απο διαδικασίες ο Μάκης Βορίδης αναλαμβάνει πρόεδρος. Τρία χρόνια αργότερα τον Οκτώβριο του 1997, το Ελληνικό Μέτωπο διοργανώνει την “Ευρωπαϊκή Εθνικιστική Συνδιάσκεψη”, με την συμμετοχή του γαλλικού Front National του Jean Marie LePen που εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του Καρλ Λανγκ και τον Ευρωβουλευτή Λε Ρασινέλ, του Φλαμανδικού Μπλοκ (Vlaams Blok) που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό του Frank Vanheke και του Ισπανικού Εθνικού Μετώπου (Frente Nacional) που εκπροσωπήθηκε από τον Κίκε Φαλκόν.
    Το 2002 ο “Ιός” περιγράφει στο “λιφτινγκ της ελληνικής ακροδεξιάς
    Σκηνή στην τηλεόραση του Antenna: η Ελλη Στάη απευθύνεται στον καλεσμένο της εκπομπής της Μάκη Βορίδη και τον χαρακτηρίζει ακροδεξιό. Αυτός δείχνει πειραγμένος και τη διαψεύδει με χαμόγελο: “Ποιος σας είπε ότι είμαι ακροδεξιός;” Η κ. Στάη ψελίζει αμήχανη: “Εγώ ξέρω ότι είσαστε ακροδεξιός”. Ο κ. Βορίδης, όμως, την αποστομώνει: “Από πού συμπεραίνετε ότι είμαι ακροδεξιός;” Η γνωστή δημοσιογράφος μένει εμβρόντητη. Οι συνεργάτες της δεν την είχαν προετοιμάσει γι’ αυτό το ενδεχόμενο. Και εκεί που οι τηλεθεατές γνώριζαν τον Βορίδη μόνο ως δικηγόρο της Γιούλης Μπάρκα, ξαφνικά διαπίστωσαν ότι πρόκειται για εκπρόσωπο μεγάλου και ανερχόμενου κόμματος, ισοδύναμου περίπου με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Η πεποίθησή τους εδραιώνεται την επομένη, όταν εμφανίζεται και πάλι ο κ. Βορίδης, καλεσμένος αυτή τη φορά του Γιάννη Πρετεντέρη και του Mega, για να λύσει το πρόβλημα της “λαθρομετανάστευσης” στην Ελλάδα και να κατακεραυνώσει τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης. Μάταια ο κ. Πασχαλίδης επισήμαινε ότι τα επιχειρήματα του συνομιλητή του απέβλεπαν απλά σε μια “διαχείριση του φόβου” και στη δαιμονοποίηση των μεταναστών. Ο κ. Βορίδης είχε την έμμεση υποστήριξη ή την ουδετερότητα του υπόλοιπου πάνελ.

    Υπόθεση ΜΑΒΗ: χαρτογραφώντας τις διασυνδέσεις

    10 Απριλίου 1994: ομάδα ένοπλων κουκουλοφόρων, προερχόμεων απο το ελληνικό έδαφος πραγματοποιούν επιδρομή σε αλβανικό στρατόπεδο νεοσυλλεκτων δίπλα στο βορειοηπειρωτικό χωριό Επισκοπή, σκοτώνοντας εν ψυχρώ έναν στρατιώτη κι έναν αξιωματικό, τραυματίζοντας βαριά άλλους 3, παίρνοντας έναν όμηρο ώς τα ελληνικά σύνορα κι “απαλλοτριώνοντας” μια δεκαπενταριά όπλα. Το ίδιο βράδυ, η εθνικιστική οργάνωση “Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου” (ΜΑΒΗ) διεκδίκησε το χτύπημα, στέλνοντας σχετική προκήρυξη στην “Ελευθεροτυπία“.
    19 Μαρτίου 1995: Νυχτερινό μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιεί έρευνα σε δυο οχήματα, ένα ΙΧ κι ένα φορτηγό, που κινούνταν στα ελληνοαλβανικά σύνορα, για να βρει -και να κατασχέσει- ένα πραγματικό οπλοστάσιο: 6 καλάσνικοφ με 878 σφαίρες, 2 πιστόλια “τοκάρεφ” με 42 σφαίρες, 1 φορητό ασύρματο, 1 ξιφολόγχη, δίκοπο μαχαίρι, κιάλια, στρατιωτικές στολές και μάλλινες κουκούλες. Οι 7 επιβάτες των δύο οχημάτων (ανάμεσά τους ο έφεδρος αξιωματικός Γ. Αναστασούλης κι ο πρώην αστυνομικός Απ. Καρβελάς) συλλαμβάνονται.
    Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ιου, ο επικεφαλής των κατηγορουμένων, Γ. Αναστασούλης, επικαλείται ως άλλοθι για την απουσία του από τη δολοφονική επίθεση της ΜΑΒΗ το ’94 , τη συμμετοχή του στο ιδρυτικό συνέδριο του “Ελληνικού Μετώπου”.
    Στη δικογραφία ο Μάκης Βορίδης και ο Ανδρέας Μαρτίνος βεβαιώνουν την παρουσία του κατηγορούμενου στο ξενοδοχείο Ντιβάνι-Ζαφόλια, όπου και το συνέδριο του Ελληνικού Μετώπου. “Πράγματι ο Γ. Αναστασούλης παρεβρίσκετο τότε στο συνέδριο του ‘Ελληνικού Μετώπου“, μας δήλωσε ο Μ. Βορίδης (18.10.97). Οσο για το αν ο Αναστασούλης υπήρξε μάχιμο στέλεχος της φιλόδοξης οργάνωσης του, ο πρόεδρος Βορίδης τα μάσησε: “Δεν ξέρω. Δεν ξέρω καν αν ποτέ γράφτηκε στο κόμμα. Διότι, ξέρετε, στο ιδρυτικό συνέδριο άλλοι συμπλήρωναν και άλλοι ξέχναγαν να συμπληρώσουν τις αιτήσεις εγγραφής. Πάντως θέλω να δηλώσω ότι εμείς εκτιμούμε πολύ τον Γ. Αναστασούλη”.

    ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Υπουργικό συμβούλιο φθαρμένων του Μνημονίου και νοσταλγών της χούντας και του Μεταξά!

    Αυτό το υπουργικό συμβούλιο, των γνωστών υπουργών του ΠΑΣΟΚ που προσκύνησαν χυδαία κάθε επιδίωξη των Τραπεζιτών, του κεφαλαίου και της Τρόικας ΕΕ - ΔΝΤ, μαζί με τους νεοφιλελεύθερούς δήθεν αντιμνημονιακούς της ΝΔ και χέρι-χέρι με τους παρακρατικούς νοσταλγούς της χούντας και του Μεταξά, είναι το νέο όχημα για την ανανέωση της επέλασης σε βάρος των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων.
    Προκαλεί αγανάκτηση παραμονές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου να έρχεται το ΠΑΣΟΚ, μαζί με τη ΝΔ και υπό την πρωθυπουργία του εκλεκτού των τραπεζών και του κεφαλαίου Λ. Παπαδήμου, και να επαναφέρουν τα πολιτικά απολιθώματα της επταετίας των συνταγματαρχών, αυτούς που θέλουν να επαναλάβουν τα κατορθώματα των Ταγματασφαλιτών στη κατοχή, όταν οι πρόγονοι τους -πότε σαν δοσίλογοι και πότε σαν μαυραγορίτες- συμμετείχαν ενεργά στο ματοκύλισμα της αντίστασης από τους ναζί κατακτητές και το άπλωμα της πείνας που ξεκλήρισε χιλιάδες. Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο αν πιστεύουν ότι θα συντρίψουν την εργατική και λαϊκή αντίσταση που τους έστειλε στα κατάβαθα της ανυποληψίας και της πολιτικής κρίσης. Έχουμε να δώσουμε άμεσα συνέχεια στις μάχες μας, σε όλα τα μέτωπα, υπουργείο το υπουργείο, για να ξηλώσουμε τα μέτρα του Μνημονίου, τις απολύσεις, τα χαράτσια. Για να υπερασπίσουμε τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα όλων, ντόπιων και μεταναστών, από τις επιθέσεις των κρατικών, παρακρατικών και φασιστικών μηχανισμών.
    Ώρα να κάνουμε τους εργασιακούς χώρους, τις γειτονιές και τις πλατείες, τα πανεπιστήμια και τα σχολεία μας οχυρά και κάστρα μιας αντίστασης παρατεταμένης, ασυμβίβαστης, αντικαπιταλιστικής, στις νέες επιθέσεις που μας ετοιμάζουν για να επιβάλουν τη νέα δανειακή σύμβαση των τραπεζιτών και της Τρόικα.
    Να πλημμυρίσουμε τους δρόμους στις 17 Νοέμβρη για να τους θυμίσουμε ποιος έριξε την χούντα τότε και τι τέλος θα έχουν οι σημερινοί συγκυβερνήτες εθνοσωτήρες των ΠΑΣΟΚ – ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ

    Tο Σοσιαλιστικό Κόμμα Γαλλίας για τη σύμπραξη με την ακροδεξιά

    Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σοσιαλιστικού Κόμματος Γαλλίας σχετικά με την είσοδο του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση:
    (η μετάφραση που ακολουθεί είναι δική μου και καθώς τα γαλλικά μου φτωχά, κάθε διόρθωση-παρατήρηση ευπρόσδεκτη)
     Grèce: Entrée de l'extrême droite dans le gouvernement de coalition nationale Papadémos
    L'entrée de l'extrême droite (LAOS) dans le gouvernement grec est pour les socialistes un choc. Nicolas Sarkozy a félicité le gouvernement Papadémos, les socialistes Français s'y refusent. Monsieur Karatzaféris, leader du LAOS, ancien responsable d'un mouvement de jeunesse soutenant les colonels grecs qui installèrent la dictature dans ce pays ne peut en rien aider le peuple grec à sortir de la crise.
    Voilà où mène l'Europe quand elle tourne le dos aux peuples, en imposant des austérités brutales et aveugles sans donner la possibilité et le temps pour le redressement et en s'immisçant dans le fonctionnement démocratique des Etats-membres. A la crise économique et sociale s'ajoute une crise politique et démocratique.

    Ελλάδα: είσοδος της ακροδεξιάς στην κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας του Παπαδήμου
    Η είσοδος της άκρας δεξιάς (ΛΑΟΣ) στην ελληνική κυβέρνηση αποτελεί σοκ για τους σοσιαλιστές. Ο Νικολά Σαρκοζύ συνεχάρη την κυβέρνηση Παπαδήμου, οι Γάλλοι σοσιαλιστές αρνούνται. Ο κος Καρατζαφέρης, αρχηγός του ΛΑΟΣ, είναι πρώην υπεύθυνος για Νεολαία υπέρ  των συνταγματαρχών που εγκαθίδρυσαν δικτατορία σε αυτή τη χώρα και δεν μπορεί να βοηθήσει σε τίποτα τον ελληνικό λαό να εξέλθει από την κρίση. Ιδού που οδηγείται η Ευρώπη όταν γυρνά την πλάτη στους λαούς, επιβάλλει απάνθρωπη και τυφλή λιτότητα΄, αποστερεί τη δυνατότητα και το χρόνο ανάκαμψης και επεμβαίνει στη δημοκρατική λειτουργία των κρατών-μελών. Στην οικονομική κρίση προστίθεται μια κρίση πολιτική και δημοκρατική.