Subscribe:

Ads 468x60px

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Χαρούμενα Παπαγαλάκια

Αει σιχτιρ πρωί πρωί...


Το Μεγάλο μας Τσίρκο…

Το Μεγάλο μας Τσίρκο…

Μεγάλα νέα φέρνω από κει πάνω
περίμενε μια στάλα ν’ ανασάνω
και να σκεφτώ αν πρέπει να γελάσω,
να κλάψω, να φωνάξω, ή να σωπάσω.
Οι βασιλιάδες φύγανε και πάνε
και στο λιμάνι τώρα, κάτω στο γιαλό,
οι σύμμαχοι τους στέλνουν στο καλό.
Καθώς τα μαγειρέψαν και τα φτιάξαν
από ξαρχής το λάκκο τους εσκάψαν
κι από κοντά οι μεγάλοι μας προστάτες,
αγάλι-αγάλι εγίναν νεκροθάφτες
και ποιος πληρώνει πάλι τα σπασμένα
και πώς να ξαναρχίσω πάλι απ’ την αρχή
κι ας ήξερα τουλάχιστον γιατί.

Το ριζικό μου ακόμα τι μου γράφει
το μελετάνε τρεις μηχανορράφοι.
Θα μας το πουν γραφιάδες και παπάδες
με τούμπανα, παράτες και γιορτάδες.
Το σύνταγμα βαστούν χωροφυλάκοι
και στο παλάτι μέσα οι παλατιανοί
προσμένουν κάτι νέο να φανεί.
Στολίστηκαν οι ξένοι τραπεζίτες,
ξυρίστηκαν οι Έλληνες μεσίτες.
Εφτά ο τόκος πέντε το φτιασίδι,
σαράντα με το λάδι και το ξύδι
κι αυτός που πίστευε και καρτερούσε,
βουβός φαρμακωμένος στέκει και θωρεί
τη λευτεριά που βγαίνει στο σφυρί.

Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι,
μην έχεις πια την πείνα για καμάρι.
Οι αγώνες πούχεις κάνει δεν φελάνε
το αίμα το χυμένο αν δεν ξοφλάνε.
Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι,
η πείνα το καμάρι είναι του κιοτή,
του σκλάβου που του μέλλει να θαφτεί.

Στίχοι: Ιάκωβος Καμπανέλλης
Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος
Πρώτη εκτέλεση: Νίκος Ξυλούρης


Το Μεγάλο μας Τσίρκο


Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Στα 18,4% η ανεργία του Αυγούστου (ή πως η πραγματικότητα επεμβαίνει εν μέσω θεάτρου)

Εν μέσω τηλεοπτικής αγωνίας μετατρεπομένης σε προπαγανδιστική επίσης ευφορία για την επερχόμενη "σωτηρία" , ανακοινώθηκαν οι επίσημες στατιστικές για την ανεργία στη χώρα.

"[...]Στο 18,4% σκαρφάλωσε το ποσοστό ανεργίας τον Αύγουστο, από 16,5% τον προηγούμενο μήνα και 12,2% τον Αύγουστο του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή, καθώς το τελευταίο έτος οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 294.845 άτομα ή 48,1% σε 907.953. Συγκεκριμένα, οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 364.353 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2010 (-8,3%) και κατά 105.469 άτομα σε σχέση με... το Ιούλιο του 2011 (-2,5%).  Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 294.845 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2010 (αύξηση 48,1%) και κατά 87.677 άτομα σε σχέση με το Ιούλιο του 2011 (αύξηση 10,7%)[...]" (πηγή : press.gr).

Παρακολουθώντας το πρωί κάποιο live stream για τις εξελίξεις, συνέλαβα μια εικόνα, χαρακτηριστική της επιμονής με την οποία η δεινή πραγματικότητα επεμβαίνει στη θεατρική υποκρισία της κατευθυνόμενης "επικαιρότητας":


Δελτίο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη νέα κυβέρνηση

Ο μαχόμενος λαός μπορεί να ανατρέψει και τη νέα κυβέρνηση των τραπεζών και των νέων μνημονίων



ανταρσυαΌλη η εξουσία στους τραπεζίτες, στους σύγχρονους τοκογλύφους – τις τράπεζες και απ’ ευθείας στο κεφάλαιο και τους ανθρώπους του, χωρίς περιττές διαμεσολαβήσεις από πολιτικούς και εκλεγμένους. Η δικτατορία των αγορών, της ΕΕ, των ανελέητων μνημονίων και των συμφερόντων των μεγιστάνων του πλούτου (του 1%) ξεπροβάλλει αποκρουστικά γυμνή, με το διορισμό του αρχιτραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου ως πρωθυπουργού της χώρας. Πρόκειται για πρωθυπουργό που έρχεται με στολή εκστρατείας, για να κλιμακώσει την επίθεση ενάντια στα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού (του 99%).
Η πρωθυπουργία Παπαδήμου δεν καθορίστηκε από τις γελοιοποιημένες ηγεσίες των ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, αλλά απευθείας από τη «μαύρη συμμαχία» του ΔΝΤ, της ΕΕ, των τραπεζικών ομίλων, του ελληνικού κεφαλαίου και των «νταβατζήδων» των ΜΜΕ. Παπανδρέου και Σαμαράς, με δεκανίκι τον Καρατζαφέρη, αφού κατεξευτελίστηκαν για μία εβδομάδα στην άχαρη προσπάθειά τους να σώσουν τα προσχήματα, συμπράττουν ανοικτά πια σε ένα «μαύρο μέτωπο» για να προχωρήσει η σκληρή αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της Δανειακής Σύμβασης, των παλιών και των νέων μνημονίων, που οδηγούν σε πτώχευση το λαό, σε ξεπούλημα το δημόσιο πλούτο και σε ακύρωση ακόμα και των τυπικών σημείων δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας. Όσο κι αν κομπάζουν ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ η συγκυβέρνησή τους δεν θα είναι το άθροισμα της δύναμής τους, αλλά το γινόμενο της δυσαρέσκειας και της οργής του λαού για το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα.
Είναι η ώρα της αντικαπιταλιστικής ανατροπής! Διότι το σύστημα το ίδιο είναι σε βαθειά κρίση, όπως φανερώνουν οι εξελίξεις στην Ιταλία με το παραπαίοντα Μπερλουσκόνι και δεν διορθώνεται με αλλαγή φρουράς στο πολιτικό προσωπικό των κυβερνήσεων. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε άμεση κλιμάκωση των αγώνων, χωρίς καμιά ανακωχή - καμιά αναστολή των κινητοποιήσεων για την ανατροπή των χαρατσιών, των απολύσεων, των περικοπών, που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση και θα συνεχίσει η νέα. Το μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα μπορεί να αποκρούσει και να ανατρέψει και τη νέα επίθεση, όπως τσαλάκωσε και πέταξε στα σκουπίδια της ιστορίας και την κυβέρνηση Παπανδρέου.
Διεκδικώντας τα δικαιώματά του, με νέο γύρο απεργιών – διαδηλώσεων – καταλήψεων, με ένα πανίσχυρο εργατικό και λαϊκό αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής κάθε κυβέρνησης του κεφαλαίου και της επίθεσης. Σε αυτή την υπόθεση πρέπει να συμβάλλει, με την κοινή της δράση η Αριστερά, αντί να ζητά διαρκώς εκλογές.Ο λαός βγαίνει ήδη στους δρόμους κατά του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος. Το τριήμερο του Πολυτεχνείου, με αποκορύφωμα την παλλαϊκή πορεία στις 17 Νοέμβρη (που θα είναι η μαζικότερη πορεία του Πολυτεχνείου των τελευταίων ετών), θα δώσει την πρώτη δική του απάντηση.
 Αθήνα 10/11/2011

Τροπολογία εργολάβων (πρόλαβαν και ψήφισαν, την ώρα που "διαφωνούσαν"...)

koutipandorasΤροπολογία εργολάβων
Συντάκτης: Αντιγόνη Μιχοπούλου
Ευεργετική για μεγαλοεργολάβους τροπολογία σε νόμο του υπουργείου Περιβάλλοντος, με τη διαδικασία του «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε», πρόλαβαν και ψήφισαν στη Βουλή, την ώρα που κατά τα άλλα διαφωνούσαν για τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με το νέο νόμο τα Λατομεία του Αράξου συμφερόντων της κοινοπραξίας Μπόμπολα- Lafarge- Λατομική Α.Ε, θα επαναλειτουργήσουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013, παρά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και την κοινή υπουργική απόφαση της 29/4/2009, για παύση λειτουργίας.

Η τροπολογία αφορά στο άρθρο 183 του νομοσχεδίου για τη λειτουργία ενεργειακών αγορών ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου για έρευνα, παραγωγή και δίκτυα μεταφοράς υδρογονανθράκων και άλλες ρυθμίσεις. Η παράταση της λειτουργίας των Λατομείων δίνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013 και μπορεί να γίνει με απλή διαπιστωτική πράξη ή του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα ή του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσου Αποστολόπουλου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα λατομεία του Άραξου «φιλοξενούνται» στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου-Στροφυλιάς το οποίο προστατεύεται με τη διεθνή σύμβαση Ramsar. Τα λατομεία είχαν κλείσει μετά από τις αποφάσεις, αλλά η σχετική τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος τους δίνει παράταση ζωής.

Όπως φαίνεται το κράτος αδιαφορεί και «καπελώνει» τις δικαστικές αποφάσεις οι οποίες δικαιώνουν τους κατοίκους της περιοχής με σκοπό να διευκολύνει τους ιδιοκτήτες των Λατομείων, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα ότι, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις, αυτές ωστόσο δεν έχουν τελεσιδικήσει, λόγω ενστάσεων. Εκμεταλλεύτηκαν δηλαδή ένα «παραθυράκι» νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος, παρόλο που επί υπουργίας Σουφλιά η κοινή υπουργική απόφαση ανέφερε ότι το λουκέτο στα συγκεκριμένα Λατομεία θα μπει στις 31-12-2010.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προκειμένου να κατευνάσουν τα πνεύματα κατοίκων με αντιδράσεις τους διατίθεται από τα Λατομεία το 1% επί της αξίας των πωλούμενων προϊόντων, ως το περίφημο «τυράκι».
Υπενθυμίζεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που παρακάμπτονται δικαστικές αποφάσεις, από σκανδαλώδεις τροπολογίες, με κορυφαία την υπόθεση του Βατοπεδίου.
Μεγαλύτερες διαστάσεις στις συνέπειες του σκανδαλώδη νόμου, δίνει το γεγονός ότι η τοποθεσία στην οποία βρίσκονται τα Λατομεία είναι δασική έκταση και βρίσκεται από το 1993 στην διεθνή σύμβαση Ramsar. Παρ’ όλα αυτά από το 1993 τα Lατομεία ανανέωναν τις άδειες λειτουργίας τους χωρίς να βρίσκουν κανένα εμπόδιο καθώς… τηρούσαν τις περιβαλλοντικές προϋποθέσεις.

Το 2005 έγινε η πρώτη προσφυγή στο ΣτΕ από τους κατοίκους της περιοχής και η αμέσως επόμενη το 2007 .Οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας δικαίωσαν του κατοίκους και έτσι τα Λατομεία έκλεισαν.

Να σημειωθεί ότι οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή των Λατομείων είναι η γαλλική εταιρεία Lafarge, τα Ελληνικά Λατομεία Α.Ε συμφερόντων Μπομπολά και η Λατομική Α.Ε.
Τι λέει το άρθρο 183

«Η επαύξηση της χρονικής διάρκειας των αδειών εκμετάλλευσης των λατομείων μαρμάρων και των αντίστοιχων συμβάσεων μίσθωσης έως τις 31.12.2013 κρίνεται σκόπιμη:
- Πρώτον από περιβαλλοντικής απόψεως, αφού είναι περιβαλλοντικά φιλικότερο να γίνεται κατά το δυνατόν πληρέστερη αξιοποίηση των κοιτασμάτων μαρμάρου σε θέσεις στις οποίες έχει ήδη συντελεσθεί η επέμβαση στο περιβάλλον και έχουν ήδη κατασκευασθεί τα απαιτούμενα έργα υποδομής (δρόμοι, εγκαταστάσεις κ.λπ.).
- Δεύτερον από οικονομικής απόψεως δεδομένου ότι συνεπάγεται επέκταση του χρόνου απόσβεσης των σχετικών επενδύσεων, δεν απαιτούνται δαπάνες για έρευνες σε νέες περιοχές ή δαπάνες για εκμετάλλευση νέων λατομείων και των αντίστοιχων έργων υποδομής, γεγονός σημαντικό ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία για έναν κλάδο όπως αυτός του μαρμάρου, ο οποίος έχει σημαντική συμβολή στην Εθνική Οικονομία και ιδιαίτερα στην περιφερειακή ανάπτυξη και απασχόληση, ενώ πλήττεται από την οικονομική κρίση στον κατασκευαστικό κλάδο και τον διεθνή ανταγωνισμό από αντίστοιχα προϊόντα χωρών όπως η Τουρκία, η Κίνα η Ινδία κ.λπ. στις οποίες υπάρχουν πολύ μικρότερες περιβαλλοντικές υποχρεώσεις και κοινωνικά ή μισθολογικά βάρη.
Με την παράγραφο 3 του εν λόγω άρθρου, θεσπίζεται η καταβολή «πράσινου τέλους» από τους εκμεταλλευτές των λατομείων των προηγούμενων παραγράφων. Το τέλος αυτό θα ανέρχεται στο 1% επί της αξίας των πωλούμενων προϊόντων και θα κατατίθεται σε ειδικό προς τούτο τραπεζικό λογαριασμό του Πράσινου Ταμείου. Είναι σημαντικό ότι το τέλος αυτό θα διατίθεται αποκλειστικά για περιβαλλοντικές δράσεις στην περιοχή των τοπικών ή δημοτικών κοινοτήτων στις οποίες λειτουργούν τα εν λόγω λατομεία, αντισταθμίζοντας έτσι τις οχλήσεις ή περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις που ενδεχομένως υφίσταται η περιοχή από τη λειτουργία τους».

Ευχής έργον θα ήταν να μην επηρεάσει ο χρόνος των εκλογών το έργο της κυβέρνησης αυτής ώστε να της δοθεί άπλετος χρόνος για την επιτέλεση του έργου της

marx-PRAXISPRAXIS: "Ευχής έργον θα ήταν να μην επηρεάσει ο χρόνος των εκλογών το έργο της κυβέρνησης αυτής ώστε να της δοθεί άπλετος χρόνος για την επιτέλεση του έργου της"
Αναδημοσιεύουμε κείμενο της Alpha Bank απο το  "Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων"  για την νέα κυβέρνηση.  Τα σχόλια περιττεύουν.

Alpha Bank: Τί πρέπει να γίνει τις επόμενες 100 ημέρες


«Μεγάλης σημασίας» χαρακτηρίζει η Alpha Bank, στο Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων, την «απόφαση τριών πολιτικών κομμάτων της χώρας για τη δημιουργία νέας κυβέρνησης με σκοπό την υλοποίηση και την επικύρωση από την Ελληνική Βουλή, με αυξημένη πλειοψηφία, των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής των χωρών της Ζώνης του Ευρώ της 27ης Οκτωβρίου 2011 για το 2ο Πακέτο Χρηματοδοτικής Στήριξης της Ελλάδος (2o ΠΧΣ) και την διενέργεια βουλευτικών εκλογών στις αρχές του 2012».

«Ευχής έργον θα ήταν να μην επηρεάσει ο χρόνος των εκλογών το έργο της κυβέρνησης αυτής ώστε να της δοθεί άπλετος χρόνος για την επιτέλεση του έργου της. Η νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές θα επιφορτισθεί με την υλοποίηση των μέτρων που έχουν αποφασιστεί ως προϋπόθεση για το 2ο ΠΧΣ, δηλαδή των μέτρων του Μεσοπρόθεσμού Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) 2011-2015, όπως αυτά θα συμπεριληφθούν στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο Οικονομικής Πολιτικής μεταξύ της Ελλάδος και των δανειστών της» σχολιάζει η Alpha Bank και προσθέτει ότι «η νέα κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο, που χαίρει πλήρους αποδοχής από την ελληνική κοινωνία, είναι σε θέση να ενεργοποιηθεί άμεσα και αποτελεσματικά στους ακόλουθους τομείς:

α) Να δώσει αξιόπιστα και αναμφισβήτητα μηνύματα διεθνώς ότι στην Ελλάδα υπάρχει πολιτική σταθερότητα με Κυβέρνηση ικανή να ενεργήσει αποφασιστικά και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για έξοδο της χώρας από την κρίση και πολιτική βούληση για την έγκαιρη και πλήρη αποκατάσταση της οικονομικής της αυτοδυναμίας.

β) Να διακηρύξει με αδιαμφισβήτητο τρόπο την απαρέγκλιτη απόφασή της για εφαρμογή των μέτρων που είναι αναγκαία για την επίτευξη των στόχων του ΜΠΔΣ 2011-2015. Ήδη, στην περίοδο 2010-2011 η Ελλάδα έχει επιτύχει εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή και έχει ήδη θεσπίσει και εφαρμόζει σημαντικά μέτρα αύξησης των εσόδων και μείωσης των δημοσίων δαπανών που οδηγούν σε πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,5% του ΑΕΠ το 2012, από έλλειμμα ύψους 10,8% του ΑΕΠ το 2009.

Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να προσπαθήσει να αντιστρέψει το εξαιρετικά αρνητικό κλίμα για τη χώρα και να προχωρήσει ταχύτατα στην υλοποίηση των αναγκαίων προϋποθέσεων για την άμεση εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου των € 110 δις του Μαΐου 2010. Η εκταμίευση της δόσης αυτής υποστηρίζεται από τα μέτρα οικονομικής πολιτικής που έχει ήδη θεσπίσει και εφαρμόζει η Ελλάδα (π.χ., από τους νόμους ν. 3986/1.7.2011, ν. 4002/22.8.2011, ν. 4024/27 Οκτωβρίου 2011) και από την δημοσιονομική προσαρμογή και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί, όπως αναλύονται και στις σχετικές Εκθέσεις της Τρόικα για την Ελλάδα. Η δόση θα είχε ήδη καταβληθεί εάν δεν είχε προκύψει η πολιτική αστάθεια στη χώρα την προηγούμενη εβδομάδα. Έτσι, η 6η δόση μπορεί να δοθεί έως τα τέλη Νοεμβρίου δεδομένου ότι η νέα κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν δεσμεύονται ήδη ανεπιφύλακτα για την πλήρη υλοποίηση της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου 2011.

Επίσης, η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να προωθήσει την αποτελεσματική υλοποίηση του Προϋπολογισμού του 2011. Είναι επίσης αναγκαία η εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των κρατικών υπηρεσιών στο τελευταίο 2μηνο του έτους έτσι ώστε να εισπραχθούν με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο τα έσοδα που έχουν προγραμματιστεί. Θα πρέπει ασφαλώς να εντατικοποιηθεί ο ρυθμός υλοποίησης των μέτρων για την εκλογίκευση της λειτουργίας της κεντρικής διοίκησης και των ΔΕΚΟ. Η εθνική προσπάθεια για έξοδο από την κρίση αφορά όχι μόνο στο πολιτικό σύστημα της χώρας αλλά και στη δημόσια διοίκηση και στον ιδιωτικό τομέα.

Επίσης, θα πρέπει να καταθέσει στη Βουλή το τελικό σχέδιο του Προϋπολογισμού του 2012 έως την 21η Νοεμβρίου 2011 ώστε να ψηφισθεί από τη Βουλή έως την 23η Δεκεμβρίου 2011. Σημειώνεται ότι τα μέτρα αύξησης των εσόδων και μείωσης των δημοσίων δαπανών που εξασφαλίζουν την υλοποίηση του Π2011 και του Π2012 έχουν ήδη θεσπιστεί και εφαρμόζονται. Αυτό που απαιτείται τώρα είναι η εξασφάλιση της αποτελεσματικής εφαρμογής τους».

«Η νέα κυβέρνηση απαιτείται, επίσης, να προχωρήσει σε συμφωνία με την Τρόικα του αναθεωρημένου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) 2011-2015 που στην ουσία αποτελεί το Μνημόνιο Οικονομικής Πολιτικής, δεδομένου ότι η νέα δανειακή σύμβαση και η νέα απόφαση του ΔΝΤ για τη δική του συμμετοχή στο 2ο ΠΧΣ της Ελλάδος θα ενσωματώνουν το αναθεωρημένο ΜΠΔΣ και το νέο Μνημόνιο. Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει: (1) να προωθηθεί η κατάρτιση και η ψήφιση από τη Βουλή του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, (2) να προωθηθούν εντατικότερα και αποτελεσματικότερα οι αποκρατικοποιήσεις με την πλήρη εκμετάλλευση του νέου οργανωτικού και θεσμικού πλαισίου που ήδη λειτουργεί και, επίσης, (3) να εξειδικευτούν τα πρόσθετα μέτρα που απαιτούνται για την πλήρη υλοποίηση του ΜΠΔΣ για τα έτη 2013 -2014, όπως έχει ήδη υποδειχθεί από την Τρόικα στην Έκθεσή της του Οκτωβρίου 2011.
Η ολοκλήρωση της αναθεώρησης του ΜΠΔΣ 2011-2015 και η σύνταξη του νέου Μνημονίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Δεκεμβρίου 2011, ώστε να ψηφιστούν από τη Βουλή εντός του Ιανουαρίου του 2012. Το σπουδαιότερο, ωστόσο, είναι να σχεδιαστούν και να εφαρμοστούν μέτρα πολιτικής που να εξασφαλίζουν την ανάκαμψη της οικονομίας από το 2012, με βάση την σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην Ελληνική οικονομία, την εκμετάλλευση της ήδη δυναμικής ανάπτυξης των εξαγωγών και του τουρισμού, καθώς και με τις κρατικές επενδύσεις και τις επενδύσεις ΣΔΙΤ, σε συνδυασμό και με τις αποκρατικοποιήσεις. Η επάνοδος της οικονομίας σε ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης από το 2013 μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή».

«Απαιτείται, τέλος», σημειώνει η Alpha, «η άμεση προώθηση των διαδικασιών και των διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες που κατέχουν ελληνικά κρατικά ομόλογα για την υλοποίηση του προγράμματος απομείωσης αυτών των ομολόγων κατά 50% («PSI Plus»), που αποτελεί βασικό μέρος του 2ου ΠΧΣ της Ελλάδος που αποφασίστηκε την 26η Οκτωβρίου 2011. Η επιτυχής ολοκλήρωση αυτών των ενεργειών και η εγκαθίδρυση και έναρξη της εφαρμογής του νέου ΠΧΣ θα εξαρτηθεί από την επιτυχία στην εξασφάλιση των προαναφερθεισών προϋποθέσεων για την υλοποίηση αυτού του Πακέτου. Για την πλήρη υλοποίηση αυτών των προϋποθέσεων δεσμεύτηκε η ελληνική Κυβέρνηση στο Eurogroup της 7ης Νοεμβρίου 2011.

Η Ελλάδα έχει σήμερα ισχυρό συμφέρον να εξασφαλιστεί αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων. Ειδικότερα, με τη Ζώνη του Ευρώ να βυθίζεται όλο και περισσότερο στην κρίση δημοσίου χρέους, με νέο ανησυχητικά ασθενή κρίκο την Ιταλία, η Ελλάδα θα πρέπει να σπεύσει με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα να κλείσει την συμφωνία που έχει εξασφαλίσει για να μειώσει δραστικά την αβεβαιότητα που επιβαρύνει σήμερα δυσανάλογα την οικονομίας της. Επομένως, οι προγραμματιζόμενες βουλευτικές εκλογές στη χώρα θα πρέπει να προκηρυχθούν όταν θα έχει ολοκληρωθεί και εγκριθεί από τη Βουλή η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου 2011».


Πηγή:www.capital.gr

4 p.i.g.s and a square

Μεταμοντέρνα πραξικοπήματα και προκλήσεις για την Αριστερά

 Από άρθρο του Παναγιώτη Σωτήρη στο  ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΒΗΜΑ

[...]
Απέναντι στις εξελίξεις " η Αριστερά δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Η αρχική ταλάντευση απέναντι στο δημοψήφισμα, δηλ. η υποτίμηση της δυνατότητας ο λαϊκός παράγοντας να σφραγίσει καταλυτικά τις εξελίξεις, θα δώσει τη θέση της στην απλή καταγγελία και την απαίτηση για εκλογές, αποτυπώνοντας μια ιδιαίτερα έντονα κοινοβουλευτική λογική. Γιατί υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε μια Αριστερά που θα έλεγε να ανατραπεί η κυβέρνηση και όλες οι κυβερνήσεις που θα ακολουθούσαν μια ανάλογη πολιτική, θέση που θα επικέντρωνε στην εισβολή του λαϊκού παράγοντα στο πολιτικό προσκήνιο, και μια αριστερά που τελικά απλώς θα έλεγε να γίνουν εκλογές θεωρώντας ότι ο κοινοβουλευτικός δρόμος μπορεί να δώσει λύσεις. Και ο εγγενής κυβερνητισμός μεγάλου μέρους του Συνασπισμού και κατ΄ επέκταση του ΣΥΡΙΖΑ και η βαθιά ηττοπαθής αντίληψη της στρατηγικής από τη μεριά του ΚΚΕ, οδηγούν σε μια τακτική βαθιά κοινοβουλευτική, που στην καλύτερη των περιπτώσεων οραματίζεται βελτίωση των κοινοβουλευτικών συσχετισμών και αδυνατεί να δει τις απρόβλεπτες δυναμικές που μπορεί να δημιουργήσει η ίδια η παρέμβαση των λαϊκών μαζών.
Έλειψε έτσι μια Αριστερά που πραγματικά να «σηκώνει το γάντι»,
να επικεντρώνει πάνω στο γιατί η δανειακή σύμβαση θα είναι εθνική τραγωδία και όχι εθνική σωτηρία, να αντιπροτείνει την παύση πληρωμών και τη διαγραφή του χρέους στην εναγώνια αναζήτηση της «έκτης δόσης», να λέει ρητά ότι η έξοδος από το ευρώ και η ρήξη με την ΕΕ είναι βασική προϋπόθεση οποιασδήποτε φιλολαϊκής διεξόδου. Έλειψε μια Αριστερά που να δείχνει πειστικά γιατί η διαγραφή του χρέους, η ανάκτηση του ελέγχου της νομισματικής πολιτικής, σε συνδυασμό με την εθνικοποίηση των τραπεζών και τη γενναία αναδιανομή εισοδήματος καθώς και την εκκίνηση διαδικασιών παραγωγικής ανασυγκρότησης σε σοσιαλιστική κατεύθυνση είναι οι βασικές προϋποθέσεις για μπορέσουμε όχι μόνο να επιβιώσουμε του κραδασμού της αποπομπής από την ευρωζώνη αλλά και να πετύχουμε μια άλλη ποιότητα ανάπτυξης. Έλειψε μια Αριστερά που θα μπορέσει να εμπνεύσει τις λαϊκές μάζες ότι υπάρχει άλλος δρόμος, ότι μπορούμε να εξασφαλίσουμε την επιβίωση αλλά και την ευημερία σε ρήξη με τις πολιτικές του κεφαλαίου ντόπιου και ξένου.
Γιατί στην Αριστερά, όχι ως ιστορία λαθών και αντιφάσεων, αλλά ως υλικό χνάρι όλων των μεγάλων αγώνων του λαού σε αυτό τον τόπο εδώ και δεκαετίες, δεν αναλογεί απλώς να διεκδικεί μια αναβαθμισμένη θέση στο αριστερό άκρο του πολιτικού σκηνικού, αλλά να μπορέσει πραγματικά να αναμετρηθεί με το ερώτημα της εξουσίας και της ηγεμονίας. Η οικονομική κρίση, η κρίση στρατηγικής της αστικής τάξης και η πολιτική κρίση ανοίγουν πρωτόγνωρες δυνατότητες για την Αριστερά να μετασχηματίσει την εν δυνάμει αντικαπιταλιστική λαϊκή συμμαχία που αναδύεται μέσα στα κινήματα της τελευταίας περιόδου σε πολιτική δύναμη ανατροπής. Και τότε οι σημερινές ιλαροτραγικές αναδιπλώσεις του πολιτικού σκηνικού θα φαντάζουν ως μάταιες τελικά απόπειρες ανακοπής μιας μη αποτρέψιμης κατάρρευσης... "

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Ποιος πλήρωσε το "μάρμαρο" για να κατασκευαστεί η Αττική Οδός;

Πηγή: EpitropesDiodiaStop



Η πρώτη – και μοναδική ως προς τους όρους της – των συμβάσεων παραχώρησης, ήταν αυτή που υπεγράφη μεταξύ Δημοσίου και της Κοινοπραξίας «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε.» για την κατασκευή της λεωφόρου Ελευσίνας-Σταυρού Α/Δ Σπάτων και Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού, συνολικού μήκους 65 χλμ. Η σύμβαση παραχώρησης, υπογράφηκε το 1996 και κυρώθηκε με το νόμο 2445/1996.

Το κόστος κατασκευής της Αττικής οδού, κατανεμήθηκε ως εξής:

- Το 32% (420 εκατομμύρια ευρώ) κατέβαλε το Δημόσιο μαζί με τη συγχρηματοδότηση της Ε.Ε., δηλαδή το πληρώσαμε εμείς οι πολίτες.

- Γύρω στα 675 εκατ. ευρώ ήταν τα δάνεια που συνήψε η κοινοπραξία με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Που σημαίνει ότι αν κάτι δεν πάει καλά με την αποπληρωμή,

Η Ευρώπη παίρνει την διαχείριση των οικονομιών





Χθες υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ και ο νέος κανονισμός (PE- CONS 30/11) για την παρακολούθηση και τον συντονισμό των οικονομιών των κρατών μελών της Ευρωζώνης. Ένας κανονισμός που στηρίζεται στον παλιότερο κανονισμό 1466/97 που έθετε τις αρχές για την εφαρμογή του συμφώνου σταθερότητας της ΕΕ.

Στις αλλαγές που επιφέρει ο κανονισμός που θα πρέπει να συζητηθεί και να υπερψηφιστεί στο Συμβούλιο Κορυφής στις 4 Δεκεμβρίου περιλαμβάνεται και ο ασφυκτικός έλεγχος των προϋπολογισμών των κρατών μελών του ευρώ, η υποβολή όλων των προγραμμάτων περιορισμών των ελειμμάτων στην Ευρώπη προ έγκριση, η δυνατότητα περιοδικών ελέγχων των προϋπολογισμών των κρατών μελών ανά τρίμηνο, η δημοσιότητα όλων των προτάσεων των κρατών μελών για τα προγράμματα τους σταθερότητας, η ενίσχυση και του ρόλου του κοινοβουλίου στον έλεγχο των εθνικών προϋπολογισμών (προς το παρόν με την μορφή των συζητήσεων με την παρουσία και των κρατών μελών) και μια σειρά από επιμέρους ρυθμίσεις που αλλάζουν σε μεγάλο βαθμό τα όσα ξέραμε μέχρι τώρα.

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Τραπεζίτης ο VIII


 







Επτά φορές έχει περάσει από τη θέση του πρωθυπουργού της χώρας μας επικεφαλής ή πρώην διοικητής τράπεζας κατά την διάρκεια του εικοστού αιώνα με την πρώτη φορά να μετράει ήδη 97 χρόνια πίσω ενώ η τελευταία μόλις 22…ήρθε η ώρα για την 8η φορά; 


Ο Κωνσταντινοπολίτης τραπεζίτης Στέφανος Σκουλούδης, το 1915 και για ένα ολόκληρο έτος υπήρξε ο πρώτος τραπεζίτης ο οποίος σε περίοδο κρίσης της χώρας κλήθηκε να διατελέσει πρωθυπουργός σε κυβέρνηση συνεργασίας. Ο επιφανής τραπεζικός είχε διατελέσει υπουργός Ναυτικών και Εξωτερικών στην κυβέρνηση Τρικούπη, ενώ μετά την παραίτηση της κυβέρνησης Ζαΐμη το 1915 σχημάτισε κυβέρνηση συνεργασίας, της οποίας διετέλεσε Πρωθυπουργός.

Στις 29 Ιανουαρίου 1941 μέχρι και τις 20 Απριλίου την πρωθυπουργία ανέλαβε ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Αλέξανδρος Κορυζής, ο οποίος αυτοκτόνησε στις 18 Απριλίου του 1941, όταν οι Ναζί κατακτούσαν τη χώρα μας.

Πραξικόπημα live και η αριστερά


 Από το Ποντίκι



thumb
Από το Μαρικάκι
Σύμφωνα με το λεξικό Τριανταφυλλίδη ο ορισμός για τη λέξη «πραξικόπημα» έχεις  ως εξής:
«αιφνιδιαστική ενέργεια μιας κυβέρνησης ή ένοπλων στρατιωτικών τμημάτων, που ανατρέπει βίαια την υπάρχουσα (νόμιμη) πολιτική κατάσταση μιας χώρας, παραβιάζει το Σύνταγμα, περιορίζει τις λαϊκές ελευθερίες και σφετερίζεται την εξουσία: Στρατιωτικό / πολιτικό».

Με το ερωτηματικό του πώς θα ορίζαμε το «αιφνιδιαστικό» και του «βίαιο», ο ορισμός προσομοιάζει σε αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες και αναμένεται να καταλήξει σήμερα.

Είναι ένα ερώτημα επίσης αν το πραξικόπημα συντελείται τώρα για πρώτη φορά ή συντελέσθηκε και ουσιαστικά και τυπικά το Μάιο του 2010 όταν υπογράφτηκε η δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο κατά παράκαμψη κάθε νόμιμης κοινοβουλευτικής διαδικασίας, και περιέχοντας όρους που άλλαζαν βίαια την νόμιμη πολιτική κατάσταση της χώρας:

Τιμωρούνται οι αγώνες των παιδιών μας στα σχολεία

"Μέχρι δέκα ημέρες χαμένων μαθημάτων, η αναπλήρωση θα γίνει με τη περικοπή περιπάτων και την αξιοποίηση σχολικών εορτών. Οκτάωρα και μαθήματα τα Σάββατα θα κάνουν οι μαθητές που τα σχολεία τους είχαν κατάληψη περισσότερες από δέκα ημέρες σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας. Οι χαμένες διδακτικές ώρες θα πρέπει να καλυφθούν εντός του Α' τριμήνου για τα Γυμνάσια και εντός του Α' τετραμήνου για τα Λύκεια."
Δεν είναι πρωτόγνωρο, αντίθετα αποτελεί δόκιμη και πολλάκις χρησιμοποιημένη αυταρχική πρακτική η κατασυκοφάντηση και ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων.
Από τη δικτατορία του Μεταξά ως τη Γερμανική Κατοχή, και από τη χούντα των συνταγματαρχών έως σήμερα, γίνεται λόγος για φυγόπονους μαθητές που βρίσκουν ευκαιρία να μην κάνουν μάθημα, για λογής λογής αλητείες, καταστροφές, ναρκωτικά κλπ.
Συνηθισμένη δε τιμωρία, εκτός από την βαθμολογική στοχοποίηση, η μαζική εντατικοποίηση, η ομαδική τιμωρία (καψόνι) των αυξημένων ωραρίων και της κατάργησης των εκδρομών, περιπάτων, εορτών κλπ.
Συχνά δε, η ελεϊνή αυτή προπαγάνδα,

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ζητούν πλήρη υποταγή


«Είμαι πεπεισμένη ότι θα πρέπει να ζητήσουμε από όλα τα κόμματα να εγκρίνουν τις μεταρρυθμίσεις και να το δηλώσουν αυτό γραπτώς καθώς και ότι θα ξεκινήσουν άμεσα την εφαρμογή τους και δεν θα περιμένουν τη διενέργεια εκλογών» δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ προσερχόμενη στη Σύνοδο των υπουργών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.


Είναι σαφές πως τα πολιτικάντικα τερτίπια των ντόπιων θεατρανθρώπων της πολιτικής ζωής δεν αρκούν για να καθησυχάσουν τα -ανήσυχα από τις λαϊκές αντιδράσεις- αφεντικά τους.
Έτσι, όσον αφορά στις "μεταρρυθμίσεις", θέλουν έγκριση ΓΡΑΠΤΩΣ, εφαρμογή ΑΜΕΣΑ, και φυσικά ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
Θέλουν να μην υπάρχει κανένας δρόμος διαφυγής για το πολιτικό προσωπικού της χώρας, στη ρητή του δέσμευση στο όνομα του λαού. Και για να συνεχίσουν να περιφέρουν στα διάφορα φορα το παραμύθι της λαϊκής νομιμοποίησης (μέσω της αυθαίρετης σύνδεσής της με τους κομματικούς συσχετισμούς και τις πλειοψηφίες της -παράνομης πλέον- βουλής), θα αποφύγουν ως ο διάολος το λιβάνι,

Από το ((i)) Indymedia : Τέρμα οι ανίκανοι μεσάζοντες. Έρχονται οι αυθεντικοί

Το "ψάρεψα" από το:

Τέρμα οι ανίκανοι μεσάζοντες. Έρχονται οι αυθεντικοί


Το γύριζαν από δω, το γύριζαν από κει, καιρό τώρα για να τον συνηθίσουμε. Απέφευγε δε τα πολλά πολλά στα κανάλια και τα ραδιόφωνα, για να μην τσαλακωθεί και αρχίσουνε τα στραβομουτσουνιάσματα. Έτσι στα μουλωχτά, όπως πρέπει να γίνονται στα γρήγορα οι παστρικές δουλειές. Όχι μεγάλη έκθεση, αλλά ταυτόχρονα ξεσκόνισμα και προσεχτική λείανση του προφίλ. Του σοβαρού, του αδέκαστου, του άτεγκτου, του λογικού, και προπαντός του ακομμάτιστου. Αποκρύπτοντας φυσικά, τι σημαίνουν όλα αυτά για το είδος της πολιτικής που υποκρύπτεται πίσω από το τσουβάλι αυτό των «δήθεν» αξιών.

Τελικά φαίνεται ότι θα τα καταφέρουν. Δεν θα χρειάζονται πια τους ενδιάμεσους, τύπου Γιωργάκη, για να κάνουν τη δουλειά τους τα κοράκια. Μέσα στην τούρλα της Τετάρτης, λοιπόν, αντί για τους ανίκανους μεσάζοντες, και για τις εμπλοκές που παρουσιάζονται, αποφασίσανε να φέρουνε στο θρόνο της χώρας τον ίδιο, την αυτού Υψηλότητα, τον Τραπεζίτη.

Δηλαδή, τον Παπαδήμο!

cynical

((i)) Indymedia :: Athens :: Newswire :: Τέρμα οι ανίκανοι μεσάζοντες. Έρχονται οι αυθεντικοί.

Fidel Castro: THE G-20 MEETING

Reflections by Fidel »

THE G-20 MEETING


Tomorrow the G-20 Meeting begins, that is the meeting of the most developed and wealthy countries on the planet: the United States, Canada, Germany, Great Britain, France, Italy and the European Union as a separate entity but with the right to participate; they are the fundamental bastions of NATO plus its allies Japan, South Korea, Australia and Turkey in its double aspect of developing country and NATO member, just as Saudi Arabia – a gigantic reservoir of light oil in the hands of western transnationals, extracting from it 9.4 million barrels a day, whose value at current prices totals one billion dollars per day – on one side of the table, and on the other, a group of countries having growing economic and political clout who, as a matter of fact, because of the number of inhabitants and natural resources, are becoming an expression of the interests of the majority of our long-suffering and pillaged world: the People’s Republic of China, the Russian Federation, India, Indonesia, South Africa, Brazil, Argentina and Mexico.

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη κυβέρνηση συνεργασίας



Η συμφωνία Παπανδρέου-Σαμαρά για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας δεν μπορεί καταρχήν να κρύψει την συντριπτική ήττα που υπέστη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από την οργισμένη αντίσταση των εργαζόμενων, του λαού και της νεολαίας στην προσπάθεια της να επιβάλει τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου, των χαρατσιών, των περικοπών στους μισθούς και τις συντάξεις.

Η νέα κυβέρνηση συνεργασίας είναι μια προσπάθεια της άρχουσας τάξης, των Τραπεζιτών και των ισχυρών του πλούτου, αλλά και της ΕΕ και του ΔΝΤ να συνεχίσουν με νέα ορμή τα μέτρα για μια διέξοδο από τη κρίση του συστήματος φορτώνοντας στις πλάτες της μεγάλης πλειοψηφίας νέες θυσίες χωρίς μέλλον. Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ έρχεται, όχι σαν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αλλά σαν σανίδα σωτηρίας της νέας, ακόμα πιο άγρια αντιλαϊκής, Δανειακής Σύμβασης. Πρόκειται για κυβέρνηση πραξικοπηματική, σε πλήρη αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα, κυβέρνηση δικτατορίας των πιστωτών και των αγορών, η οποία επιβλήθηκε από την ΕΕ, το ΔΝΤ και τον ΣΕΒ.

Οι εκβιασμοί δεν περνούν. Με την δύναμη του κινήματος θα επιβάλουμε τη αντικαπιταλιστική ανατροπή: Η διαγραφή του χρέους, η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ, οι εθνικοποιήσεις των Τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων κάτω από εργατικό έλεγχο και η ριζική αναδιανομή του πλούτου υπέρ των εργαζομένων είναι ο μόνος δρόμος.

Καμιά αναστολή των αγώνων! Ήρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός! Η νέα κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα με την ίδια ορμή των εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων που κόλλησαν στο τοίχο τη κυβέρνηση Παπανδρέου. Καμιά αναστολή, καμιά ανακωχή με τη νέα κυβέρνηση συνεργασίας του κεφαλαίου. Κλιμάκωση τώρα με νέες απεργίες και καταλήψεις ώστε να ακυρώσουμε τις συμφωνίες της 26ης Οκτώβρη, να σπάσουμε τις περικοπές και τα χαράτσια, να αποκρούσουμε τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Κρίσιμος σταθμός οι κινητοποιήσεις στις 17 Νοέμβρη. Τιμούμε τον επαναστατικό δρόμο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ένα δρόμο επίκαιρο για να δώσουμε τη μάχη σήμερα για μια αντικαπιταλιστική απάντηση στην κρίση. 

Να φύγουν όλοι! Ούτε μία ώρα περίοδο χάριτος στους νέους επίδοξους συνεργαζόμενους διαχειριστές της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ! 

Γραφείο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 7/11/2011

μέσω ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Περί βιασμού και κυβέρνησης συνεργασίας

Η νεανίς Ελλάς

εκδοθείσα παρα φιλοχρημάτων συγγενών

και βιασθείσα οικτρώς

παρά τραπεζιτών, χρηματιστών

και εν γένει της ταξικής αδικίας διαχειριστών,

κυοφορεί ακουσίως

τέρας τρομερό

με δυο κεφάλια

δέκα χέρια

και κοντά ποδάρια.

Μία μόνη λύσις απομένει:

ΕΚΤΡΩΣΙΣ

Νοέμβριος 2011






Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο... - COMEDY LAB

πιτσιρίκος | Κυβέρνηση χουντικής συνεργασίας


Σε συμφωνία για τη συγκρότηση κυβέρνησης χουντικής συνεργασίας κατέληξαν απόψε ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς. Οι δυο άντρες θα συναντηθούν αύριο για να καθορίσουν τον πρωθυπουργό της νέας χουντικής κυβέρνησης.


Δυστυχώς, ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί ηγηθεί και της κυβέρνησης χουντικής ενότητας, αφού πρέπει να εγκαταλείψει την Ελλάδα – η κυρία Μέρκελ ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να πάει να σώσει και την Ιταλία.

μέσω πιτσιρίκος | Κυβέρνηση χουντικής συνεργασίας.

Όχι άλλη σωτηρία!

Από το Ποντίκι...


ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ... | ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.