Subscribe:

Ads 468x60px

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Στην αυλή μας φύτρωσε μαύρος μαϊντανός...

Η συμμετοχή της ακροδεξιάς (του λαικιστικο-εθνικιστικού ΛΑΟΣ στη νέα -εξόχως παράνομη και πραξικοπηματική- κυβέρνηση δεν πρέπει ουδόλως να υποτιμηθεί, ειδικά στην τρέχουσα συγκυρία όξυνσης της πολιτικο-κοινωνικής αντιπαράθεσης.

Με μια πρώτη ματιά φαντάζει παράλογη αυτή η επιλογή καθώς από τη μια η κυβέρνηση αυτή, δεδομένης της ατζέντας που θα κληθεί να διεκπεραιώσει,  το τελευταίο που χρειάζεται στο μαλακό της υπογάστριο είναι η γκρίνια, οι πομπώδεις θεατρινισμοί και οι "ρυθμιστικοί" εκβιασμοί του υπερκενόδοξου Καρατζαφέρη και του παραληρούντος συρφετού που ορίζει και από την άλλη η παρουσία και συμμετοχή του ΛΑΟΣ δεν προσδίδει καμία σημαντική επιπλέον "ευρύτητα" ή "κοινωνική αντιπροσωπευτικότητα" έστω και στρεβλα εννοούμενη στο σχήμα. Αν ήθελαν να έχουν εκπροσώπηση στη νέα κυβέρνηση όλων ανεξαιρέτως των συντεταγμένων με το μνημόνιο δυνάμεων, θα είχαν βρει και μια κυβερνητική γωνίτσα για την κόρη του Μητσοτάκη. Με μια πρόχειρη ανάγνωση λοιπόν, είναι "δίχως κέρδος κέρατα" για την κυβέρνηση-ομάδα κρουσης του Παπαδήμου, του οποίου το τεχνοκρατικό προφιλ διόλου ταιριάζει με την ακραία πολιτική ατζέντα, τις μπουρδολογίες και το "μπρίο" του ΛΑΟΣ.

ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ;
Η απάντηση είναι μάλλον απλή.
Το ακροδεξιό δεκανίκι, μπορεί να μην διευρύνει σημαντικά την κοινωνική εκπροσώπηση, διευρύνει όμως σε μεγάλο βαθμό την ιδεολογικο-πολιτική αναφορά της νέας κυβέρνησης.

Και, αν όπως όλα τα δεδομένα δείχνουν, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ζήσουμε πρωτοφανή φαινόμενα αυταρχικής θωράκισης του κράτους, απέναντι στην κοινωνία που θα αποστοιχίζεται μαζικά, ίσως τελικά αποδειχτεί επικοινωνιακά ανεκτίμητο το επιχείρημα της τήρησης των ενδοκυβερνητικών ισορροπιών (μιας κυβέρνησης "σωτηρίας" - της οποίας δηλ. ο κίνδυνος κατάρρευσης θα φέρεται ως κίνδυνος "εθνικής καταστροφής") όταν η σύγκρουση με την κοινωνία θα παίρνει χαρακτηριστικά που δεν συνάδουν με το προφίλ των δύο κομμάτων εξουσίας, ούτε με τον προεκλογικό λόγο που θα θέλουν να εκφέρουν στις επόμενες εκλογές (όταν θα προσπαθούν να μαζέψουν τα κομάτια τους και θα ψάχνουν να ρίξουν τις ευθύνες για το ταξικό πογκρόμ που θα έχει συντελεστεί).

Έχει λοιπόν δίκιο ο Καρατζαφέρης να νιώθει χρήσιμος και αναντικατάστατος και ξέρει πως τον παίρνει το βράδυ να τους φτύνει και να φεύγει καταγγέλοντας και βρίζοντας (γιατί δεν τον αντιμετώπισαν ως ίσο συνομιλητή) και το πρωί να τον φωνάζουν να διαπραγματευτεί 4 κυβερνητικούς θώκους.

Να γιατί λοιπόν ο Alexis έσπευσε να δώσει τα εύσημα στον κο Καρατζαφέρη ήδη πριν το προξενιό τελεσφορήσει, και ελάχιστες μέρες μετά να αλληλογλύφονται τηλεοπτικώς και να συνομολογούν τι καλό και "εθνικά χρήσιμο" είναι που ο Παπαδήμος είναι μέλος της Trilteral και ο Alexis έχει πάει στη Μπίλντεμπεργκ...

p0temk1n


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...