Subscribe:

Ads 468x60px

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Μανόλης Αναγνωστάκης-Κι ήθελε ακόμη

Πηγή: Μαύρος Πητ | Scoop.it


Κι ήθελε ακόμη πολύ φως να ξημερώσει.
Όμως εγώ δεν παραδέχτηκα την ήττα.
Έβλεπα τώρα πόσα κρυμμένα τιμαλφή έπρεπε να σώσω
πόσες φωλιές νερού να συντηρήσω μέσα στις φλόγες.
Μιλάτε, δείχνετε πληγές, αλλόφρονες στους δρόμους
Τον πανικό που στραγγαλίζει την καρδιά σας σα σημαία
Καρφώσατε σ’ εξώστες, με σπουδή φορτώσατε το εμπόρευμα
Η διάγνωσίς σας ασφαλής: Θα πέσει η πόλις.
Εκεί, προσεκτικά, σε μια γωνιά, μαζεύω τάξη,
Φράζω με σύνεση το τελευταίο μου φυλάκιο
Κρεμώ κομμένα χέρια στους τοίχους, στολίζω
Με τα κομμένα κρανία τα παράθυρα, πλέκω,
Με κομμένα μαλλιά το δίχτυ μου και περιμένω
Όρθιος και μόνος σαν και πρώτα περιμένω.



Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:http://www.scoop.it/t/mavrospete/p/1229520517/-

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Mind the Photo – κενού διάλογοι … 15/2/2012

Πηγή: Πολιτική | Scoop.it


του Mind the Gap

Mind the Photo – κενού διάλογοι …
Σουρεαλιστικοί διάλογοι στο κενό, μια σειρά φωτοπαρεμβάσεων σ...

Η αμοιβή των αμοιβάδων περικόπτεται μεν, αλλά ο δωσιλογισμός, ο σαδισμός και η ρουφιανιά είναι τρόπος ζωής. Σε λίγο θα πληρώνουν, αντί να πληρώνονται, μόνο και μόνο για να φορούν στολή και να δέρνουν γυναικόπαιδα.

Κι όμως κάποιοι δαρμένοι και βασανισμένοι θα επιμένουν να υποστηρίζουν πως οι τραπεζοτσολιάδες είναι παιδιά της εργατικής τάξης …



Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:http://www.scoop.it/t/mavrospete/p/1226972567/mind-the-photo-15-2-2012

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Συγκλονίζει το ελληνικό δράμα

Πηγή: Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ Μέσω: ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΞΤΡΕΜ



του Γιώργου Δελαστίκ

Ξερή, χωρίς την παραμικρή ταλάντευση ήταν η δήλωση της Μέρκελ για την Ελλάδα: «Αλλαγή του προγράμματος δεν μπορεί να υπάρξει και δεν θα υπάρξει»! Τελεία και παύλα. Εντυπωσιάστηκε ακόμη και η συντηρητική γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» από την άκαμπτη στάση της. «Παρά τις δραματικές εικόνες από την Αθήνα, η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ απέκλεισε διορθώσεις στις υποχρεώσεις της Ελλάδας» σημείωνε χθες στο κεντρικό πρωτοσέλιδο θέμα της.

Εντελώς διαφορετική ήταν η γραμμή του προέδρου των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. «Επιτέλους, αυτό το πακέτο μέτρων λιτότητας πρέπει να είναι το τελευταίο που απαιτούμε από τον ελληνικό πληθυσμό» τόνισε αγανακτισμένος, ζητώντας την κατάρτιση ενός «σχεδίου Μάρσαλ» για τις χώρες της νότιας Ευρώπης διάρκειας είκοσι έως τριάντα ετών.

Ο ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ, ΟΙ ΕΡΥΘΡΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

Πηγή: ISKRA


ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΝ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» ΜΕ ΤΙΤΛΟ: ''CIA ΚΑΙ «ΕΡΥΘΡΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ»''
«Οτι η Αθήνα κάηκε, αυτό είναι γεγονός. Ποιος την έκαψε, το συζητάμε. Η μία θεωρία είναι αυτή του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι (για πολλοστή φορά) υποστηρίζουν ότι την Αθήνα έκαψαν διάφοροι "παρακρατικοί" και "προβοκάτορες" (...) Οι εμπρηστές αυτοί δεν είναι απαραιτήτως μέλη του ΚΚΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί ίσως και να σιχαίνονται το ΚΚΕ ή τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6625:pretenderis-rizospastis-taxiarhies-&catid=82:kommata&Itemid=199

ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΓΙΑ ΑΠΡΙΛH ΤΟ ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΩΝ!

Πηγή: ISKRA



ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΜΗ-ΠΕΡΙΚΟΠΗ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ...
Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΟΣΟ ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΡΟΪΚΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ!
Σε συσκέψεις με μια μικρή τεχνική ομάδα της τρόικας που έχει παραμείνει στην Αθήνα εξετάσθηκε τη Δευτέρα ο τρόπος κάλυψης του δημοσιονομικού κενού των 325 εκατ. ευρώ που απαιτείται ως προϋπόθεση από το Eurogroup για την έγκριση του ελληνικού προγράμματος.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια έρχονται δύο μήνες νωρίτερα από τον Ιούνιο που είχαν κατ΄αρχήν αποφασιστεί και ως εκ τούτου μπόρούν να μειώσουν μέρος του κενού των 325 εκατ. ευρώ.
Την Τρίτη ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Γ. Ζανιάς αναμένεται να παρουσιάσει στις Βρυξέλλες την τελική συμφωνία σε συνεδρίαση του Euro Working Group, δηλαδή του συμβουλίου Eurogroup σε επίπεδο εκπροσώπων των υπουργών Οικονομικών των «17».
Ο Πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος συναντήθηκε το βράδυ της Δευτέρας με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο ώστε να οριστικοποιηθούν οι τελικές λεπτομέρειες της παρουσίασης που θα κάνει ο Υπουργός στο κρίσιμο Eurogroup της Τετάρτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», ανάμεσα στις περικοπές που εξετάσθηκαν για την κάλυψη του «κενού» των 325 εκατ. ευρώ είναι η μείωση της μισθολογικής δαπάνης για τα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου (ιατροί, δικαστικοί, ένστολοι, κληρικοί, καθηγητές πανεπιστημίου) κατά 10% ως 12% και η εφαρμογή του μέτρου θα γίνει δύο μήνες νωρίτερα από τον Ιούνιο που αρχικά είχε οριστεί.
Από την επίσπευση της εφαρμογής του μέτρου για τα μισθολόγια εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν περίπου 95 εκατ. ευρώ ενώ το υπόλοιπο ποσό θα προέλθει κατά πληροφορίες από επιπλέον περικοπές στις ΔΕΚΟ, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στις καταναλωτικές δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6615:kleidose-aprilio-petsokomma-eidika-misthologia&catid=81:kivernisi&Itemid=198

Τελειώσατε!




Χθες το βράδυ, άγνωστοι εισέβαλαν στα κεντρικά του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και τα έκαναν γυαλιά-καρφιά. Ένα γεγονός που είτε δεν θα εμφανιστεί καθόλου στα μεγάλα media της χώρας, είτε θα περάσει στα ψιλά. Από την ισοπέδωση της βιτρίνας ενός από τα κέντρα παραπληροφόρησης του καθεστώτος, κρατάω το γραμμένο με κόκκινη μπογιά μήνυμα: ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!

PSIτ .... Ξύπνα

Πηγή: xrimanews Μέσω: PRAXIS



Το PSI προβλήθηκε και προβάλλεται από την ελληνική κυβέρνηση ως η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας να αποφύγει μία καταστροφική πτώχευση. Ένα επίτευγμα που ήρθε ως αποτέλεσμα όλων όσων υπόμεινε ο λαός της τα τελευταία δύο χρόνια, ως δώρο των φίλων και εταίρων της Ευρωπαίων. Η συμφωνία για το κούρεμα 'μιλάει για περικοπή 100 δισεκατομμυρίων ευρώ' είπε στη Βουλή κορυφαίο μέλος της κυβέρνησης.

Ένα χρέος το οποίο θα φύγει από τους ελληνικούς ώμους και θα κάνει καλύτερο το μέλλον όλων. Πώς μπορεί κανείς να μην είναι ευγνώμων γι' αυτό, να μην είναι έτοιμος να αποδεχτεί με ανακούφιση, γιατί όχι με χαρά το Μνημόνιο και τις παράπλευρες συμφωνίες που το συνοδεύουν; Σε τελική ανάλυση, αν χρωστάς 370 δις και σου 'χαρίσουν' τα 100 δε μπορείς να διαμαρτύρεσαι κιόλας. Ιδιαίτερα όταν οι δανειστές έχουν ετοιμάσει για σένα ένα πρόγραμμα σκληρής λιτότητας όχι για να εξασφαλίσουν ότι θα έχεις πάντα τα χρήματα για να τους πληρώνεις τους τόκους και τα δάνεια που σου έδωσαν αλλά για το δικό σου καλό, γιατί σε σκέφτονται και θέλουν να αλλάξεις.

Το τμήμα του ελληνικού χρέους που συμμετέχει στο PSI, δηλαδή στην αναδιάρθρωση / κούρεμα, υποτίθεται πως θα αντιστοιχούσε σε 206 δις ευρώ. Αυτά, μέσω μίας πολύπλοκης διαδικασίας, θα κουρεύονταν κατά 50% και έτσι η χώρα θα απαλλασσόταν από χρέος 103 δις ευρώ . Όμως η συμμετοχή των ξένων κατόχων ελληνικών ομολόγων δεν ήταν η αναμενόμενη από την Τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση (αλλά η προβλεπόμενη από τους αναλυτές) και έτσι δε φαίνεται να πλησίασε ούτε από απόσταση το πολυπόθητο 100%.

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Τρομοκρατήστε τους εκβιαστές, σαρώστε τους τρομοκράτες!

Μέσω: PRAXIS


Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

Δεν θα υπάρχουν μισθοί και συντάξεις. Δεν θα υπάρχουν τρόφιμα. Τα ράφια θα είναι άδεια. Θα μπει δελτίο στο ψωμί. Δεν θα υπάρχουν φάρμακα. Δεν θα υπάρχει πετρέλαιο.

Ισως να μην ξαναβγεί και ο Ηλιος...
*
Ζούμε τον πιο χυδαίο εκβιασμό στη νεότερη Ιστορία της Ελλάδας.

Βιώνουμε την πιο αδίστακτη τρομοκρατία από την εποχή του «σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω».

Οι Παπαδήμος, Σαμαράς, Παπανδρέου, Βενιζέλος, οι Καρατζαφυρερ-αρουραίοι,

όλοι όσοι μας είπαν πριν από δυο χρόνια «Μνημόνιο ή χρεοκοπία» και μας έφεραν την πτώχευση, τη χρεοκοπία και τη...

107 μέρες κινητοποιήσεων από τους απεργούς Χαλυβουργούς (Βίντεο)

Πηγή: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ


Και ενώ η απεργία των Χαλυβουργών έχει εξαφανιστεί από όλα τα ΜΜΕ –με φωτεινή εξαίρεση τον «Ριζοσπάστη» και την τηλεόραση του «902»- οι εργάτες στο εργοστάσιο του Μάνεση στον Ασπρόπυργο, συμπληρώνουν σήμερα 107 μέρες απεργιακών κινητοποιήσεων.

Είναι η μεγαλύτερη απεργία που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια και οι απεργοί ατσαλωμένοι και από την συμπαράσταση που αποδέχονται από τα λαϊκά στρώματα δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την πλήρη ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.


Αυτοί έκαψαν την Αθήνα (και το Αττικόν και το Άστυ)

Πηγή: Λέσχη


Του Γιάννη Δηράκη

Από χθες το βράδυ έχει ξεκινήσει μια συζήτηση που συνηθίζεται κάθε φορά που διαδηλώσεις καταλήγουν σε επεισόδια, συνήθως από τηλεοπτικά “παράθυρα” δελτίων ειδήσεων και διάφορους σχολιαστές-δημοσιογράφους που βγαίνουν σε αυτά και σκούζουν για τους βάνδαλους που σπάνε, καίνε, καταστρέφουν ό,τι βρουν, δεν σέβονται κανέναν και τίποτα και ”αμαυρώνουν” τις ειρηνικές διαμαρτυρίες των απλών πολιτών -τις οποίες βέβαια ποτέ ή ελάχιστα προβάλλουν στα δελτία τους.
Το διαφορετικό με τα χθεσινά γεγονότα είναι ότι σ’ αυτό το “παιχνίδι” μπήκαν και άνθρωποι που προηγουμένως δεν είχαν βήμα σ’ αυτά τα “παράθυρα”, δημοσιογράφοι του πολιτιστικού, κριτικοί κινηματογράφου και τέχνης γενικότερα, απλοί σινεφίλ, με αφορμή την -παραλίγο- πυρπόληση τριών εκ των ιστορικότερων κινηματογράφων της Αθήνας, του Άστυ, του Αττικόν και του Απόλλωνα (τα οποία τελικώς γλίτωσαν με μικροζημιές και θα επαναλειτουργήσουν σύντομα -το Άστυ μάλιστα, λειτουργεί κανονικά από σήμερα).

Οι προδότες δεν γίνονται ήρωες

Πηγή: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ


Αυτοί που με τον μονοκομματικό δικομματισμό τους έφθειραν τα προτάγματα και τα αιτήματα της Μεταπολίτευσης οι ίδιοι που διέφθειραν το πολίτευμα,

αυτοί που ξεχαρβάλωσαν το κράτος και το έκαναν μπαίγνιο των κρατικοδίαιτων και της διαπλοκής, οι ίδιοι που εκμαύλισαν τον λαό με τα ρουσφέτια, τους διορισμούς, τις επιδοτήσεις, τις ΜΚΟ κι, εν γένει, το πελατειακό σύστημα,

αυτοί που λήστεψαν παντί τρόπω τον λαό, με το Χρηματιστήριο, τα ομόλογα, την υπερφορολόγηση, το πιστωτικό σύστημα, οι ίδιοι που εξέθρεψαν τους φοροφυγάδες, τις συντεχνίες, τα λαμόγια και τους νταβατζήδες,

οι ίδιοι που καθιέρωσαν την ήσσονα προσπάθεια, οι ίδιοι που μας διέσυραν urbi et orbi ως τεμπέληδες και διεφθαρμένους, είναι οι ίδιοι που τώρα θέλουν να σώσουν τη χώρα. Από τι; Από το έργο τους;

MOODY'S: ΝΕΑ ΓΕΡΗ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΜΕ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ 6 ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

Πηγή: ISKRA


ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΓΑΛΛΙΑΣ, ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ, ΑΥΣΤΡΙΑΣ!
... ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ EUROGROUP
Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Σλοβακίας, της Σλοβενίας και της Μάλτας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody΄s, επικαλούμενος την κρίση χρέους της ευρωζώνης.
Συγκεκριμένα, ο οίκος υποβάθμισε την αξιολόγηση της Ιταλίας σε A3 από A2, της Πορτογαλίας σε Ba3 από Ba2, της Ισπανίας σε A3 από A1, της Σλοβακίας σε A2 από A1, της Σλοβενίας σε A2 από A1 και της Μάλτας σε A3 από A2.
Αναθεώρησε επίσης σε αρνητική την προοπτική της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Αυστρίας, προειδοποιώντας ουσιαστικά για πιθανή υποβάθμιση των τριών αυτών χωρών οι οποίες αξιολογούνται με «ΑΑΑ».
Στη σχετική ανακοίνωσή της η Moody΄s εκφράζει την ανησυχία της για την ικανότητα της Ευρώπης να προωθήσει της αναγκαίες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση χρέους. Σημειώνει ακόμη ότι η αδύναμη οικονομία της περιοχής θα μπορούσε να υπονομεύσει τις προσπάθειες εξυγίανσης που καταβάλλουν οι κυβερνήσεις μέσω των προγραμμάτων λιτότητας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6607:moodys-sfaliara-ypovathmisi-6-xoron&catid=96:2010-06-04-22-41-29&Itemid=290