Subscribe:

Ads 468x60px

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Ξεκίνησαν οι συναντήσεις με αριστερές δυνάμεις

Source: ΠΡΙΝ | Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς



Πραγματοποιήθηκαν την εβδομάδα που πέρασε με πρωτοβουλία τηςΑΝΤΑΡΣΥΑ συναντήσεις με ηγεσίες άλλων αριστερών δυνάμεων, στο πλαίσιο τηςπροώθησης του Αγωνιστικού Μετώπου Ρήξης και Ανατροπής, καθώς και του διαλόγουγια τη συγκρότηση μιας μαζικής αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.


Την περασμένη Τετάρτη, αντιπροσωπεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Μ.Ζευγώλη, Κ. Κωστόπουλος, Κ. Μάρκου, Χ. Τουλιάτος, Γ. Σηφακάκης) συναντήθηκε μεαντιπροσωπεία του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής (ΜΑΑ), όπου συμμετείχαν οιΑλ. Αλαβάνος, Τ. Σταυρόπουλος (Συντονιστής του ΜΑΑ), Χ. Καπάταης (περιφερειακόςσύμβουλος του ΜΑΑ), Κ. Παπουλής (μέλος του Συντονιστικού), Σ. Μάρταλης (ΔΕΑ)και Κ. Σαπουνάς (ΑΠΟ). Κοινή ήταν η εκτίμηση ότι η δίωρη συνάντηση ήτανιδιαίτερα γόνιμη. Η αντιπροσωπεία του ΜΑΑ βλέπει θετικά τις πρωτοβουλίες τηςΑΝΤΑΡΣΥΑ, συμφώνησε σε μια κοινή δράση για την ανασυγκρότηση του εργατικού καικοινωνικού κινήματος, που όπως ειπώθηκε, κινείται στην ίδια κατεύθυνση με δικέςτης επεξεργασίες και προτάσεις. Στο περιεχόμενο συμφώνησε με τις βασικέςπλευρές της πρότασης. Προκρίνει την ανάγκη για άμεση έξοδο από το ευρώ, αλλά θασυζητήσει και εσωτερικά τη στάση απέναντι στην ΕΕ. Παράλληλα, πρόσθεσε ότιείναι αναγκαίο το αγωνιστικό μέτωπο να «συμπληρωθεί» με την οικοδόμηση ενός«αριστερού πολιτικού μετώπου» από όλες τις αριστερές δυνάμεις. Τέλος, ηαντιπροσωπεία του ΜΑΑ είπε πως αναμένει με ενδιαφέρον την «ολοκλήρωση» τωνπρωτοβουλιών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Προχθές Παρασκευή, σε πολύ θετικό κλίμα, αντιπροσωπεία τηςΑΝΤΑΡΣΥΑ (Αντ. Δραγανίγος, Χ. Μπίστης, Π. Σηφογιωργάκης) συναντήθηκε μεαντιπροσωπεία της Κομμουνιστικής Oργάνωση Ανασύνταξη (Β. Θεοφανόπουλος, Ανδ.Καυγάς, Γ. Αρκάδης). Η KOA βλέπει θετικά τη λογική του αγωνιστικού μετώπουρήξης και ανατροπής, εκτίμησε ότι οι δύο δυνάμεις συμφωνούν στο πλαίσιο των«μεταβατικών αιτημάτων» και πρόσθεσε ότι στη σημερινή περίοδο είναι αναγκαίο νατεθεί το αίτημα για μια «εργατική κυβέρνηση».

Οι συναντήσεις με άλλες δυνάμεις της Αριστεράς, αλλά και τουευρύτερου αγωνιστικού εργατικού και μαζικού κινήματος, θα συνεχιστούν τηνερχόμενη εβδομάδα. Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της ΚεντρικήςΣυντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπου τονίστηκε πως η πρόταση του μετώπουπρέπει να προωθηθεί και «από τα κάτω», ενώ συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις,η παρέμβαση στους άμεσα επερχόμενους αγώνες, καθώς και η προετοιμασία για τιςεκλογές.


##cc_sp_fb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...