Subscribe:

Ads 468x60px

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Αντώνης Σαμαράς: Από το Μελιγαλά...στο Βερολίνο

Source: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ


 Γράφει ο askordoulakos

«Εξαλείφθηκε η πόλωση των δυομεγάλων κομμάτων και δόθηκε η δυνατότητα για συνεργασία και εξάλειψη τωνπροβλημάτων. Χωριστήκαμε σε δυο ομάδες, στις δυνάμεις του δημοκρατικού εξορθολογισμού από τη μια πλευρά , του λαϊκισμού, της δημαγωγίας και όσων παρασύρθηκαν από τις πιέσεις από την άλλη. Μένει να δούμε αν αυτή η προσπάθειαθα έχει συνέχεια».
Ανδρέας Λοβέρδος, 16/02/2012.
_______________________

Φαίνεται,ότι ο -κατά Τζίμη Πανούση-γκόμενος της Α. Βίσση και -κατά κόσμον- ΑντώνηςΣαμαράς θα πρωταγωνιστήσει σ’ένα απ’τα πολλά...ντεζαβού της ελληνικής Ιστορίας(ιδίως της πολιτικής). Με αφορμή την πρόσφατη επίθεσή του κατά της Αριστεράς στο Κοινοβούλιο, θυμηθήκαμε κάποιες ιστορικές «λεπτομέρειες». 

Στα διαγγέλματά τους, οι 2 πρώτοικατοχικοί Πρωθυπουργοί, Γ. Τσολάκογλου και Ι. Λογοθετόπουλος, δικαιολογούσαν τησυνεργασία τους με τους ΝΑΖΙ με το πρόσχημα της σωτηρίας του ελληνικού λαού απότις συνέπειες του πολέμου. Ο τρίτος κατοχικός Πρωθυπουργός, Ι. Δ. Ράλλης,εκφράζει μια ΠΟΙΟΤΙΚΗ στροφή σχετικά με το ρόλο των κατοχικών Κυβερνήσεων:Ξεκάθαρος στόχος  του είναι η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ της ολοένα και ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗΣΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ του λαού, κάτι το οποίο φροντίζει να ξεκαθαρίσει στο πρώτο τουδιάγγελμα στις 05-05-1943. Για του λόγου το αληθές, το παραθέτουμε αυτούσιο:

Ελληνες! 

   Αι δυνάμεις του Αξονος απεφάσισαν την διά συντόνου και μεγάληςολκής στρατιωτικής δράσεως εκκαθάρισιν της χώρας μας από τας λυμαινομέναςαυτήν συμμορίας, αι οποίαι καθοδηγούνται και χρηματοδοτούνται είτε απόυπούλους και εχθρικάς ξένας προπαγάνδας, είτε από επικινδύνους υπονομευτάςτου διέποντος ημάς κοινωνικού καθεστώτος, είτε από κοινούς κακοποιούς,είτε ακόμη από άφρονάς τινας ανευθύνους παράγοντας παρασυρθέντας καιεμπνεομένους από εκείνους οι οποίοι, εν ευμαρεία και ασφαλεία ζώντες, αδιαφορούνδιά τον όλεθρον που επαπειλεί ανά παν λεπτόν τους ελληνικούς πληθυσμούς καισυνεπώς αυτήν ταύτην την ελληνικήν φυλήν. Παν ό,τι απέμεινεν εκ του πλούτου τηςΕλλάδος μετά ένα αδικαιολόγητον πόλεμον, καταστρέφεται ανοικτιρμόνως. Δημόσιαγραφεία, δικαστήρια, ταμεία, εφορείαι, σταθμοί Χωροφυλακής μεθ' όλων τωναρχείων των, εγκληματικώς πυρπολούνται

Δεκάδες εκατομμυρίων του Δημοσίου, των Τραπεζών, τωνιδιωτών ληστεύονται υπό ενόπλων συμμοριών. Τρόφιμα στελλόμενα κατόπινατρήτων κόπων και θυσιών, εις την ύπαιθρον προς τροφοδοσίαν του πεινόντοςελληνικού λαού δημεύονται και διαρπάζονται. Αξιωματικοί, υπαξιωματικοί καιάνδρες ιδία της Χωροφυλακής, δημόσιοι υπάλληλοι, δήμαρχοι και πρόεδροικοινοτήτων αγρίως δολοφονούνται. Βιομηχανικαί εγκαταστάσεις, Σιδηροδρομικαίσυγκοινωνίαι, σιδηροδρομικόν υλικόν, γέφυραι και ολόκληρα ακόμη οδικά δίκτυα,ανατινάσσονται εις τον αέρα. Ουδεμία καλλιέργεια της γης δύναται να γίνη, τωνγεωργών δικαίως διατελούντων εν απογνώσει συνεπεία της αναρχίας. Φιλήσυχοιαγρόται, μη εξαιρουμένων των γυναικών και των παίδων, απανθρώπωςκρεουργούνται. 

Τέλος. ολόκληρα χωρία, χθες ακόμη εν γαλήνηδιαβιούντα, μεταβάλλονται προς χάριν των ενόπλων αυτών εις τέφραν και ερείπια,οι δε κάτοικοί των φεύγουν έξαλλοι εκ τρόμου προς τα όρη, όπου ευρίσκουντρομερόν εκ κακουχιών και πείνης θάνατον. Ιδού το έργον της Ε.Α.Μ. καιτων συγγενών της οργανώσεων. Έχων πλήρη αντίληψιν των τρομακτικών κινδύνων ειςτους οποίους είναι εκτεθειμένοι οι αγροτικοί πληθυσμοί μας μετά τηδημιουργηθείσαν τοιαύτην κατάστασιν και την απόφασιν των στρατευμάτωνκατοχής να θέσουν δι' αμέσου ενεργείας οριστικόν τέρμα εις αυτήν, εθεώρησαεπιβεβλημένον εις εμέ καθήκον να προέλθω εις συνεννοήσεις μετά των Αρχών τωνΔυνάμεων του Αξονος, όπως αι συνέπειαι της εκκαθαριστικής δράσεως μηπλήξουν τους τόσον ήδη δοκιμαζόμενους φιλήσυχους, αλλά δυστυχείς κατοίκους τηςυπαίθρου. 

Αι Δυνάμεις του Αξονος, καίτοι δεινόν διεξάγουνπόλεμον, δεν εδίστασαν νέον να δώσουν δείγμα της προς τον νομιμόφρονα καιφιλήσυχον ελληνικόν λαόν συμπαθείας των και να παράσχουν μεγαλοφρόνωςαμνηστείαν, εις εκείνους οι οποίοι εντός δέκα πέντε ημερών από σήμερον, ήτοιμέχρι της 24ης ώρας της 20ής Μαΐου 1943, θέλουν υπακούσει εις την πρόσκλησιντων στρατευμάτων κατοχής

Καλώ συνεπώς τον λαόν της υπαίθρου να συμμορφωθήπρος τους εις τας προκηρύξεις των Αρχηγών των στρατευμάτων Κατοχήςτιθεμένους όρους και υπευθύνως δηλώ ότι εφ' όσον θέλουν γίνει σεβαστοί οι όροιούτοι, ουδένα απολύτως κίνδυνον θα διατρέξη. 

Οι ένοπλοι, οι οποίοι εντός της ταχθείσης προθεσμίαςθα προσέλθουν και θα παραδώσουν τα όπλα των, θα τύχουν ανεπιφυλάκτωςαμνηστείας. Οι κάτοικοι των πόλεων, των κωμών και των χωρίων της υπαίθρου, οιοποίοι θα επανέλθουν εις τας εστίας των, εκείνοι οι οποίοι δε θα εγκαταλείψουναυτάς κατανοούντες ότι τα Στρατεύματα Κατοχής εκτελούν απολύτως έργονπροστασίας αυτών έναντι των εγκληματικώς, κατ' αυτών κυρίως δρώντωνενόπλων, ουδέν έχουν να πάθουν. Υπόσχομαι ακόμη ότι, εάν τηρηθούν πιστώς οιόροι τους οποίους θέτουν αι δυνάμεις του Αξονος, θα δυνηθώμεν τη βοηθεία αυτώννα επισιτίσωμεν τους πεινώντας αγροτικούς πληθυσμούς και να παράσχωμενπάσαν περίθαλψιν εις τους αστέγους και τους πάσχοντας εξ αυτών και ότι οιαγρόται τη προστασία των Στρατευμάτων Κατοχής θα δυνηθούν εν ασφαλεία νασυνεχίσουν την διακοπείσαν ήδη καλλιέργειαν των αγρών των και να επανέλθουν ειςτα ειρηνικά των έργα εν γένει. 

Ελληνες! 

Υπενθυμίζω εις υμάς ότι αι Δυνάμεις του Αξονος,καίτοι έχουσαι να αντιμετωπίσουν όλας τας συνεπείας και τας βαρείας υποχρεώσειςτου πρωτοφανούς εις έκτασιν πολέμου επέδειξαν εις πάσαν ευκαιρίαν την προςτον ελληνικόν λαόν συμπάθειάν των.
Μη λησμονείτε ότι διά γενναίας χειρονομίας τωνηγετών της Γερμανίας και Ιταλίας ο ελληνικός στρατός αφέθη ελεύθερος, μηθεωρηθείς αιχμάλωτος πολέμου. 

Μη λησμονείτε ότι ο ελληνικός λαός τελείωςεγκαταλελειμμένος και αποκεκλεισμένος πανταχόθεν, θα κατεδικάζετο εις ομαδικόνεξ ασιτίας θάνατον, αν μη, παρ' όλας τας τρομακτικάς δυσχερείας και παρ' όλατα εγκληματικά σαμποτάζ, επεσιτίζετο η χώρα μας, εκ του υστερήματός των,υπό των Δυνάμεων του Αξονος ως και αν δεν διευκόλυνον αύται τη μεταφοράνδι' ουδετέρων ατμοπλοίων, φορτίων απαραιτήτου διά την Ελλάδα σίτου και άλλωνειδών. Μη λησμονείτε ότι δεν εδίστασαν αύται και εμπειρογνώμονας ακόμη ναστείλουν εις τη χωράν μας, διά να σώσουν τον ελληνικόν λαόν από τονεκφυλισμόν εκ της πείνης, ότε είδον την τρομεράν τραγωδίαν του χειμώνος του1941. 

Ελληνες! 

Εις χείρας μας έγκειται η σωτηρία μας. Μην ακούετετην ύπουλον φωνήν των επικινδύνων εχθρών μας, των λύκων οι οποίοι έρχονταιεν σχήματι προβάτων. 

Ακούσατε την φωνήν μου, φωνήνειλικρινούς πατριωτισμού, φωνήν τιμίας ελληνικής συνειδήσεως και βοηθήσατε νασώσωμεν όλοι μαζί την Μεγάλην και Αγαπητήν μας Πατρίδα και την ΕλληνικήνΦυλήν!

Εν Αθήναις τη 5 Μαΐου 1943
 ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΡΑΛΛΗΣ.

   Ας προσέξουμε μια άκρως ενδιαφέρουσα αναλογία: Οι 2 πρώτοι μνημονιακοίΠρωθυπουργοί, ΓΑΠ και Παπαδήμος, διακήρυτταν ότι είχαν ως στόχο τη σωτηρία τηςΕλλάδας από τη χρεοκοπία. Ο τρίτος τη σειρά –εν δυνάμει-Πρωθυπουργός, Α.Σαμαράς, θέλησε (όπως ο Ράλλης τότε) να εκφράσει  τη ΝΕΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗτων σύγχρονων δωσιλόγων. Έβαλε στη μέση του «σκοπευτικού», ως κύριο υπεύθυνογια την κατάσταση της Ελλάδας την Αριστερά, σε συνδυασμό με ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ, πουθα ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ από τα...ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ. Το μήνυμα της επίθεσης προς την Αριστερά,είναι σαφές: Δεν έχουμε πρόβλημα στο να περάσουμε τα μέτρα. Έτσι, ή αλλιώς(Βορίδηδες, Μπουμπούκοι, Μαγκούφηδες κλπ) τα περνάμε. Τώρα πρέπει νααντιμετωπιστεί η ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ και ΚΛΙΜΑΚΟΥΜΕΝΗ αντίσταση του λαού. Ταιστορικά...ντεζαβού, που λέγαμε.

Βέβαια,μόνο οι αφελείς πίστεψαν ότι η αντι-Αριστερή επίθεση του Αντωνάκη, είχε ωςστόχο την πολιτική και τις ηγεσίες της επίσημης/κοινοβουλευτικής Αριστεράς.Στόχος είναι το διευρυνόμενο, δυναμικό, ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟ, αλλά ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟ ταξικόμέτωπο, που αποκτά πολιτικά κι αγωνιστικά χαρακτηριστικά και το οποίο σαφώςΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ από ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ κόσμο, ο οποίος αφήνει πίσω τις αυταπάτες του κι αρχίζεινα επαναπροσδιορίζει τη θέση του σχετικά με την κοινωνία και την πολιτική. Κιαυτός ο κόσμος είναι, που υπαγορεύει την αγωνία του καθεστώτος καιτις...μαγκιές του Σαμαρά. Θέλουν να τον προλάβουν, τώρα που είναι ανοργάνωτος. 

Επιπλέον,μόνο οι αφελείς εξαπλάγησαν από την ακροδεξιά στροφή του και ως προς τιςσυμμαχίες του (Βορίδης-Μανωλίδης) και ως προς το περιεχόμενο της πολιτικής του.Ο Αντωνάκης είναι...παλιός στο κουρμπέτι της εθνικοφροσύνης.  Όπως μαςπληροφορεί η τοπική εφημερίδα «Ελευθερία» (18.09.1982), ο νεαρός-τότε-βουλευτής, Αντώνης Σαμαράς, ανακοίνωνε- μέσω ειδικού Δελτίου Τύπου -τηνέλευσή του στη Μεσσηνία «για να παραστεί στο Μνημόσυνο των σφαγιασθέντωναπό τους εαμοκομμουνιστές στο Μελιγαλά». Κι όλα αυτά, στα πλαίσια τηςαπάντησης, που η Δεξιά ήθελε τότε να δώσει στην επίσημη αναγνώριση της ΕαμικήςΑντίστασης. 

  Νεανικέςτρέλλες, θα πει κάποιος. Κάτι δηλαδή σαν τη νεανική τρέλλα του (άρτι αφιχθέντοςστη ΝΔ) Βορίδη, που στα νιάτα του κυκλοφορούσε στην Ακαδημίας μ’ένα τσεκούριανά χείρας. Ποιος από μας, άλλωστε, στα νιάτα του δεν έχει κυκλοφήσει στουςδρόμους μ’ένα τσεκούρι ανά χείρας, όπως είχε γράψει κι ο εκπληκτικός pitsirikos!  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...