Subscribe:

Ads 468x60px

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6% Η ΥΦΕΣΗ - ΣΤΟ 10% ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟ 2011!

ΝΕΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥΣ Ή ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ;

Ρεπορτάζ βόμβα διοχέτευσε σήμερα το μεσημέρι το Dow Jones Newswire επικαλούμενο δηλώσεις υψηλόβαθμου κυβερνητικού στελέχους!

Το έλλειμμα του προϋπολογισμού αναμένεται να διαμορφωθεί στο 10% του ΑΕΠ φέτος στην Ελλάδα, υψηλότερα από τον αναθεωρημένο στόχο του 9%, δήλωσε στο πρακτορείο Dow Jones Newswires, υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος.


Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η οικονομία μπορεί να συρρικνωθεί περισσότερο από 6% φέτος, έναντι εκτιμήσεων της κυβέρνησης για 5,5%. «Έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τη συγκέντρωση φόρων καθώς πολύ άνθρωποι δεν μπορούν να πληρώσουν τους υψηλότερους φόρους», τόνισε ο αξιωματούχος, ο οποίος έχει άμεση γνώση του οικονομικού σχεδιασμού της κυβέρνησης.

«Το 2012 θα εισέλθουμε στο πέμπτο διαδοχικό έτος ύφεσης και υπάρχουν αμφιβολίες για το εάν θα επιστρέψουμε σε ανάπτυξη το 2013. Δεν υπάρχει καμία ανάπτυξη, οι τράπεζες δεν δανείζουν, η ανεργία αυξάνεται και οι άνθρωποι ξοδεύουν μόνο για τρόφιμα. Η αγορά έχει στεγνώσει εντελώς. Αναμένουμε έλλειμμα 10% φέτος, ενώ η ύφεση μπορεί να ξεπεράσει ελαφρώς το 6%», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Dow Jones Newswires.

Η πρόβλεψη για το ΑΕΠ του 2012, είναι ότι θα υπάρξει συρρίκνωση 2,8%, για πέμπτο συνεχόμενο έτος αρνητικής ανάπτυξης. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί σε χώρα του αναπτυγμένου κόσμου.

Πηγή...ΙΣΚΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...